Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopan Zdravko Martinović, ponovno sumnje u amonijak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slučaj Karlovačke pivovare, star mjesec dana, novo svjetlo baca snimka prijavljena Županijskom centru 112. U snimci anonimna djelatnica Zavoda za javno zdravstvo osam dana prije trovanja upozorava da se naseljem Dubovac širi intenzivan miris amonijaka.

Prijava je zaprimljena tjedan dana prije trovanja Martinovića, a Centar je tri minute nakon prijave obavijestio policiju. 

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Slika nije dostupna Županijski sud Nakon tri godine presuda za smrt Zdravka Martinovića

'Dobili su nakon određenog vremena dojavu da se miris više ne osjeća da su obišli i šire područje i u tom području nije bilo nikakvih sumnjivih neugodnih mirisa', kaže Đuro Podrugač, ravnatelj Centra 112. 

Danas je Zdravko Martinović sahranjen u najužem krugu obitelji i prijatelja. Nitko od predstavnika uprave Karlovačke pivovare nije se udostojio pojaviti na sprovodu nesretnog Martinovića.

Obitelj je, unatoč tuzi, novinare danas pripustila u svoju blizinu, zahvalivši svima koji su zaslužni što tragedija njene obitelji nije otišla u zaborav.

'Moj je muž preživio rat gdje je bilo žestoko, a onda su ga tu ubili, nemam im što reći, ubili su moga Zdravka', očajna je supruga Desanka Martinović.  

U isto vrijeme na Županijskom sudu ponovo su saslušani okrivljenici; mađarski predsjednik Uprave Gabor Ligeti  i troje niže rangiranih djelatnika. 

'Oni žale, ali poručuju da nisu krivi. Žalit će se na istragu, tražit će dodatna vještačenja i dokazati nevinost'', kaže Željko Olujić, odvjetnik okrivljenih.  

Dokaže li se direktorima krivnja, prijeti im kazna od 3  do 15 godina zatvora.

Očito je netko u karlovačkoj priči zakazao. Pivovara, policija, bolnica ili netko treći, pokazat će daljnja istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene