Paketići namijenjeni siromašnoj djeci završili su u privatnom katoličkom vrtiću. Naime, ministrica Nada Murganić i njezina tajnica Margareta Mađerić od kamera Nove TV pobjegle su čim smo ih upitali zašto su paketi s oznakom Europskog socijalnog fonda, dakle za siromašnu djecu, završili u privatnom vrtiću.

Galerija Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Uz pljesak je danas dočekana ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana" u Zagrebu gdje je prisustvovala proslavi blagdana Svetog Nikole.

Vezani članci Vrtić - 4 Novac za splitsku djecu na čekanju: Za njih nema mjesta u vrtiću, a roditelji još nisu dobili obećanu pomoć Vrtić u kojem je beba pala kroz prozor Strava kod susjeda: Beba pala kroz prozor s drugog kata u vrtiću

Za blagdan Svetog Nikole vrtiću je poklone darovalo Ministarstvo socijalne politike. No na poklonima među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalaze se naljepnice na kojima piše "Za najpotrebitije".

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike također je prisustvovala proslavi, no naše pitanje zašto su pokloni „za najpotrebitije“ završili u privatnom vrtiću nije odgovorila.

Državna tajnica od nas je naime pobjegla.

Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Svi su se povukli u malu prostoriju pa za nekoliko minuta izašli. Odgovor nam tada daje ravnateljica vrtića.

"Poklone ćemo dati siromašnima"

„Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan Svetog Nikole“, kazala je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića „Blažena Hozana“.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih ima više u naselju Trnje.

No, u pozivu za medije koji smo dobili nigdje se ne spominju siromašne obitelji. Navedeno je kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija i to iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda.

Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Darovi za napotrebitije u privatnom vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Na pitanje koliko je takvih poklona ravnateljica šuti te tek poručuje „Ima ih više…“

Tko je pripremio poklone?

Tvrdi kako je poklone za djecu pripremio vrtić, a ne Ministarstvo. „Vrtić je spremio svoje poklone koje je sveti Nikola podijelio“, kaže ravnateljica negirajući kako je poklone poslalo Ministarstvo.

Ministrica je iz vrtića izašla na stražnji ulaz pa nismo dobili njezin komentar na ovaj slučaj. Poslali smo upit u Ministarstvo, no odgovor još uvijek nismo dobili.

Ali što djeca znaju kakvi su to darovi za potrebite. Oni se vesele. Jer sveti Nikola nije došao praznih ruku.

 

Europski socijalni fond je zapravo fond država članica Europske unije koji pruža materijalnu pomoć potrebitima.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju