Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve i na granicama

VIDEO Kaos na cestama, kod Lučkog kilometarske kolone: "Od Autobusnog do naplatnih sat vremena, kolona je i na staroj cesti"

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza.

Na početku produljenog vikenda svjedočimo prizorima kakve dugo nismo vidjeli na hrvatskim prometnicama. Kolone automobila stvarale su se na cestama prema Dalmaciji, Istri i Kvarneru te na većini graničnih prijelaza. Pred ulaskom na autocestu A1 u Lučkom iz smjera zagrebačke obilaznice vozilo se u koloni oko jednog kilometra, a uz povremene zastoje i na dionici autoceste A1 do Bosiljeva. Trenutačno gužvi nema.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala...

Iz splitske trajektne luke isplovljavaju i izvanredne linije prema otocima. Iz HAK-a vozače mole za strpljenje jer, kažu, osim na autocesti, povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale. U zemlji je trenutačno oko 240.000 gostiju, od čega 200.000 inozemnih.

''Gužva evo. Čekamo svi, mirni smo, strpljivi i dobro je'', komentirao je Jakov iz Rijeke.

''Nismo očekivali takvu gužvu, sad se nadamo da ćemo da uhvatimo pravi trajekt, i da ćemo stići danas tamo gdje trebamo'', rekla je Suzana iz Njemačke.

''Sve su linije dupkom pune, trajekt za Vis, trajekt za Vela Luku, za Starigrad, Supetar, kao što vidite, tako da mogu reći da smo, ajmo reći, negdje na 60 posto 2019.'', objasnila je Jelena Ivulić, glasnogovornica Jadrolinije.
 

Gužva od jutra

Pojačan ulazak bio je  na autocestu A1 u Lučkom, iz smjera zagrebačke obilaznice se se stvarala kolona iz smjera Jankomir duga oko tri kilometra te kolona i iz smjera Jadranske avenije. 

"Više stojimo nego što se krećemo. Od Autobusnog kolodvora do Lučkog trebalo nam je sat vremena", kazala nam je čitateljica koja autobusom putuje prema moru. 

Kroz gužvu na Jadranskoj aveniji probijalo se i vozilo Hitne pomoći. 

Zbog ogromnih gužvi dio vozača prohodniji prometni pravac prema moru odlučio je potražiti na staroj cesti prema Karlovcu, no oni koji su se na to odlučili nisu se previše usrećili - i tamo je gužva. 

"Autobus nije ni došao do naplatnih, stišli smo na staru cestu prije. Vozimo se u koloni, nismo vozili brže od 40 km na sat", rekla je čitateljica.

Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je bila duga oko kilometar i pol. 

Na A1 između čvorova Karlovac i Novigrad, u tunelu Sveti Marko nešto ranije dogodila se i prometna nesreća, te je zbog očevida promet tekao otežano.  

Zbog gustoće prometa u smjeru mora povremeno se vozi usporeno na cijeloj dionici autoceste do čvora Zadar II i na autocesti A6 do čvora Kikovica.

Povremene smetnje i kraći zastoji mogući su na dionicama Jadranske magistrale, na prilazima turističkim središtima, Krčkom mostu, riječoj obilaznici na čvoru Matulji te na dionici Istarskog ipsilona između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Cijeli dan pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, no iz HAK-a napominju kako se u pomorskom prometu ne očekuju poteškoće.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene