Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGSS u akciji

Pogledajte spašavanje starice iz snijegom zametenog područja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja izvukli su nekoliko starica iz snijegom zametenog vrgoračkog područja.

Hrvatski alpinist Stipe Božić danas je s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja angažiran na pomaganju snijegom zatrpanim selima vrgoračkog područja. 'Izvukli smo nekoliko starica i bolesnica, a na vrgoračkom području ima još puno posla jer je stanje alarmantno’, kazao je Božić.

Pročitajte i ovo Spacio čovjeka iz potpoljenog podvožnjaka Herojski pothvat! Utrčao u vodu da spasi čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku: "Bio je u šoku, nije reagirao, a brzo se dizala razina vode" Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

>> Vrgorac potpuno odsječen od ostatka svijeta, hitno im treba pomoć

U selima imotskog područja zahvaćenog snježnim nepogodama, 'odsječeno’ je 3.000 stanovnika i potrebna je dodatna pomoć u strojevima i mehanizacija kako bi se probili višemetarski snježni nanosi do zametenih naselja, rečeno je za današnjeg posjeta župana Splitsko-dalmatinskog Ante Sanadera kriznom području Imotskog.

>> Zagreb pomaže Dalmaciji: Bandić šalje ralice i sol

'Tijela lokalne uprave Imotskog ulažu velike napore i angažirali su sve raspoložive snage i sredstva, ali to nije dostatno i potrebna je dodatna pomoć’, rekao je župan Sanader. Nakon Imotskog, župan Sanader je kasno popodne posjetio i krizno vrgoračko područje.

I na vrgoračkom području je stanje teško, ocijenio je župan, dodavši kako je danas razgovarao s nadležnim ministrima i predstavnicima Hrvatskih autocesta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene