Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz zraka

Odavde rukovode operacijama na terenu: Pogledajte snimku baze Civilne zaštite u Petrinji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dronom je snimljena Baza operacije Ravnateljstva civilne zaštite u potresom pogođenoj Petrinji. Civilna zaštita trenutno je na terenu s 95 pripadnika i 16 vozila.

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojem je YouTube kanalu objavilo snimku iz zraka Baze operacija Ravnateljstva Civilne zaštite u Petrinji.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

 

 

Kako je Ravnateljstvo civilne zaštite RH objavilo na svojim stranicama, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite na terenu je trenutačno s 95 pripadnika i 16 vozila. Tijekom 31. prosinca počela je evakuacija stvari iz gradske vijećnice koja je nastavljena tijekom 1. siječnja (arhiva, pečati i sl.), kako bi Grad Petrinja mogao obavljati svoje aktivnosti na drugoj lokaciji. Humanitarna pomoć iz Bugarske bit će uskladištena u Petrinji.

Izvijestili su i da je Državna intervencijska postrojba civilne zaštite izvršila snimanje dronom grada Gline radi mampiranja i rada građevinskih inženjera. Podijeljeno je 300 lunch paketa doniranih od strane policijskih službenika Ravnateljstva policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, za operativne snage koje na terenu i pružaju pomoć osobama stradalima u potresu. Sudjeluju u aktivnostima saniranja kuća u Glini, prijevozu potrepština za građane na području pogođenom potresom, evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je 31. prosinca nalog za mobilizaciju objekta ''Top Terme d.o.o. Topusko'' u Topuskom, za potrebe zbrinjavanja ugroženog stanovništva, boravka i osiguranja prehrane nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene