Baza operacija Ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji
Baza operacija Ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji Foto: Screenshot

Dronom je snimljena Baza operacije Ravnateljstva civilne zaštite u potresom pogođenoj Petrinji. Civilna zaštita trenutno je na terenu s 95 pripadnika i 16 vozila.


Ministarstvo unutarnjih poslova na svojem je YouTube kanalu objavilo snimku iz zraka Baze operacija Ravnateljstva Civilne zaštite u Petrinji.

Vezani članci Potres kod Petrinje Novo podrhtavanje kod Petrinje: Tlo se zatreslo 2,3 prema Richteru Potres kod Petrinje Baniju zatreslo 3,8 prema Richteru: "Jaka trešnja kamp kućice. Posuđe je zazvonilo. Vrlo neugodan osjećaj"

 

 

Kako je Ravnateljstvo civilne zaštite RH objavilo na svojim stranicama, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite na terenu je trenutačno s 95 pripadnika i 16 vozila. Tijekom 31. prosinca počela je evakuacija stvari iz gradske vijećnice koja je nastavljena tijekom 1. siječnja (arhiva, pečati i sl.), kako bi Grad Petrinja mogao obavljati svoje aktivnosti na drugoj lokaciji. Humanitarna pomoć iz Bugarske bit će uskladištena u Petrinji.

Izvijestili su i da je Državna intervencijska postrojba civilne zaštite izvršila snimanje dronom grada Gline radi mampiranja i rada građevinskih inženjera. Podijeljeno je 300 lunch paketa doniranih od strane policijskih službenika Ravnateljstva policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, za operativne snage koje na terenu i pružaju pomoć osobama stradalima u potresu. Sudjeluju u aktivnostima saniranja kuća u Glini, prijevozu potrepština za građane na području pogođenom potresom, evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je 31. prosinca nalog za mobilizaciju objekta ''Top Terme d.o.o. Topusko'' u Topuskom, za potrebe zbrinjavanja ugroženog stanovništva, boravka i osiguranja prehrane nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju