Nepravomoćne presude koje su donesene u ponedjeljak u postupcima protiv Ive Sanadera dvije su od ukupno pet postupaka koji se vode protiv bivšeg premijera. Pogledajte kakav je bio put nekad najmoćnijeg čovjeka u državi do bjegunca i optuženika.

Galerija


Osim dviju nepravomoćnih presuda koje su u ponedjeljak izrečene u postupcima protiv Ive Sanadera, bivši premijer ima još jednu, onu za slučaj Planinska.

Slučaj Planinska

Vezani članci Ivo Sanader (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Sve afere Ive Sanadera: Napokon je stigla prva pravomoćna presuda, a još mu se uvijek sudi za četiri velika slučaja Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak o tri važna pitanja nakon presude Sanaderu: "Ne treba zaboraviti da se protiv njega vodi još nekoliko sudskih postupaka"

Osuđen je na četiri i pol godine zatvora. Sud je tražio i da vrati 17,5 milijuna kuna navodne provizije od kupoprodaje zgrade Ministarstva regionalnog razvoja.

22.10.2018.
Postupci protiv Ive Sanadera: Slučaj Planinska (Foto: Dnevnik.hr)

Slučaj Fimi media

U aferi Fimi media sudi mu se ponovno i to za izvlačenje novca iz državnih poduzeća u, navodne, crne stranačke fondove. Prvu, nepravomoćnu presudu kojom je bio osuđen na devet godina ukinuo je Vrhovni sud.

22.10.2018.
Postupci protiv Ive Sanadera: Slučaj Fimi Media (Foto: Dnevnik.hr)

Slučaj Ina-MOL

Sanadera i u utorak čeka zanimljiv dan na sudu. Treba početi novo suđenje za slučaj Ina-MOL. Optužnica tereti i šefa MOL-a, Zsolta Hernadija da je Sanadera podmitio s 10 milijuna eura da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad INOM.

Sanader je pravomoćno osuđen na 7 i pol godina, ali je presudu ukinuo Ustavni sud.

22.10.2018.
Postupci protiv Ive Sanadera: Slučaj INA MOL (Foto: Dnevnik.hr)

Pogledajte u videu put Ive Sanadera od najmoćnijeg čovjeka u državi do bjegunca i optuženika.