Nakon godinu i pol dana zagrebački rotor jutros je pušten u promet. Vrijedan oko 335 milijuna kuna, a većinom sufinanciran iz Europskih fondova, obnovljeni rotor u zoru je otvorio gradonačelnik Zagreba.

Galerija


Novoobnovljenim rotorom u Remetincu kojeg je u nedjelju otvorio gradonačelnik Milan Bandić ekipa Dnevnika Nove TV se provozala s prometnim stručnjakom koji smatra da ovime nisu riješeni svi problemi.

Vezani članci Ovo su ljudi koji će zbog potresa prezimiti u kontejnerima - 3 Građani nakon potresa i dalje žive u kontejnerima i hostelu, a Bandić se hvali: "U Zagrebu nitko ne spava na ulici i nitko nije bez toplog doma" Dubravka Šuica - 1 Dubravka Šuica otkrila što Hrvatska treba napraviti da bi od Europske unije dobila novac za oporavak

"Sad smo na jednoj prometnoj točki povećali propusnu moć i povećali smo sigurnost, ali promet uvijek treba gledati kao cijelinu", kaže Marko Šoštarić, prometni stručnjak.

Promet je sada reguliran ovako: Kada dolazite iz smjera Lučko i idete prema Novom Zagrebu proći ćete podvožnjak i izbjeći ulazak u sam rotor. Idete li prema Remetinecu, isključit ćete se na skroz desnoj traci. A ako idete prema Selskoj ili Savskoj, vozite prema semaforu nakon kojeg ulazite u rotor i izlazite prema Jadranskom mostu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr