Nakon godinu i pol dana zagrebački rotor jutros je pušten u promet. Vrijedan oko 335 milijuna kuna, a većinom sufinanciran iz Europskih fondova, obnovljeni rotor u zoru je otvorio gradonačelnik Zagreba.

Galerija


Novoobnovljenim rotorom u Remetincu kojeg je u nedjelju otvorio gradonačelnik Milan Bandić ekipa Dnevnika Nove TV se provozala s prometnim stručnjakom koji smatra da ovime nisu riješeni svi problemi.

Vezani članci Potres u Zagrebu pomaknuo tlo Snažni potresi u Zagrebu pomaknuli su tlo u gradu za nekoliko centimetara Nadzorna kamera zabilježila pad fasade u Zagrebu Sekunde do katastrofe: Pogledajte kako je auto za dlaku izbjegao rušenje gromada sa zgrade

"Sad smo na jednoj prometnoj točki povećali propusnu moć i povećali smo sigurnost, ali promet uvijek treba gledati kao cijelinu", kaže Marko Šoštarić, prometni stručnjak.

Promet je sada reguliran ovako: Kada dolazite iz smjera Lučko i idete prema Novom Zagrebu proći ćete podvožnjak i izbjeći ulazak u sam rotor. Idete li prema Remetinecu, isključit ćete se na skroz desnoj traci. A ako idete prema Selskoj ili Savskoj, vozite prema semaforu nakon kojeg ulazite u rotor i izlazite prema Jadranskom mostu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr