Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na radnom ručku s hrvatskom udrugom poslodavaca bio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i tamo detaljno predstavio investicijski program. Pritom je izveo pravi show pred okupljenima, ali i potvrdio poskupljenje struje od 1. svibnja.


Osim razgovora o projektu javno privatnog partnerstva, projektu 'Zagreb na Savi' i energetskoj politici Čačić je poduzetnicima na svoj osebujan način dočarao s kakvim se problemima susreće u vođenju države.

Vezani članci Ivan Turudić, sudac Visokog kaznenog suda Suci za koje SOA utvrdi da su sigurnosni problem i dalje - rade: "Mogu biti na odjelima gdje se odlučuje o stotinama milijuna kuna" Primopredaja županijske vlasti u Ličko-senjskoj županiji Milinović Petryju predao županiju, izvukao i bankovnu karticu: "U četiri godine samo jednom nisam došao na posao, kad sam pao s motora"

'Jednog ministra molim da se nešto napravi jedanput, dvaput, treći, četvrti put... Kaže: Napravit ćemo. Vidim hoće napraviti, ali ništa se ne dešava. Ja pitam: Što je? On kaže: Evo, pomoćnika on je to trebao napraviti. Velim ja: Što je? Pomoćnik kaže da on misli da to ne bi bilo najbolje, da bi to bilo smiješno na Vladi. Kažem: Nemojte se ljutiti, ja sam potpredsjednik Vlade, ja ću odlučiti o tome što je smiješno', slikovito je dočarao Čačić.

>> Pogledajte projekt 'Zagreb na Savi' vrijedan više od milijardu eura!

'Veli mi nećakinja da je prijatelj pita: Jesi ti osjetila da je što bolje u ovih 100 dana nove Vlade? Dakle nema, to samo u našim glavama se stvari događaju u 100 dana', rekao je Čačić. Požalio se kako se odluke donose još sporije jer ga podređeni ne slušaju.

'Veli: Čujte, ja mislim da bi to išlo u javni dug. Kažem: Nemojte se ljutiti, ja mislim o tome, nemojte vi misliti o tome. Pazi, on misli o tome. Tako to funkcionira u ovoj zemlji i što se čudite što ništa nije napravljeno', žali se Čačić.

Problema s podređenima imao je i na ručku kada je krenuo prezentirati projekt javno privatnog partnerstva. 'Gdje mi je ovaj, tko će JPP? Što nema ga? Neću, hoću JPP, kaj me sad učiš kaj ja hoću. To vam je to, ne, mislim...', Čačić je zabavljao okupljene.

Na kraju je predstavio i projekt javno privatnog partnerstva i projekt 'Zagreb na Savi'. Rekao je oštro 'ne' solarnoj energiji i obećao gospodarski rast u energetskom sektoru. 'Mrvicu mi je jednostavnije utjecati na energiju jer mi je u vertikali', kaže Čačić te je ovom prilikom potvrdio da struja za kućanstva poskupljuje od 1. svibnja.

Obrušio se na bivšu vlast. 'Netko je odlučivao i o zadnjem portiru, ali je odlučivao, stvorila se neka mafijaška hobotnica zato i imamo ove sudove. Netko je nešto odlučivao dobro ili loše', kazao je Čačić. Na meti mu je bio i bivši potpredsjednik vlade za investicije Domagoj Milošević.

'Što ste vi ovdje slušali prije godinu dana sasvim je svejedno. To nikoga ne zanima. Ako ste mislili da je to zanimljivo slušati, sumnjam u vašu zdravu pamet', rekao je Čačić. Uzrujalo ga je pitanje iz publike o političkom imenovanju u odbore javnih tvrtki. 'Dakle, ova razina pitanja je tužna. Provjerite, ne? Ako nađete ikoga tko nema apsolutno prvorazredne stručne reference recite da lažem. Dakle, nemojmo napamet bubati, pa ni pitati, hvala', rekao je na kraju Čačić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.