Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgori u Europi

Pogledajte kako izgleda vožnja taksijem po Ljubljani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanju kvalitete taksi usluga koje je provedeno u 22 europska grada zagrebački taksisti svrstani su na 14. mjesto s ocjenom dobro.

Pošteni su, ljubazni i uredni, ali krše prometne propise i slabo govore engleski. Najbolji su Barcelona i Munchen, a najgora taksi usluga je u Ljubljani koja jedina ima ocjenu jako loše.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Taksist u Ljubljani prvo nije znao koliko treba do odredišta pa je telefonirao za vrijeme vožnje i nije znao engleski.

Najbolji taksisti su u Barceloni. Svaki put su pomogli unijeti prtljagu, znali su uputiti na gradske znamenitosti i dobro su se služili engleskim. U Zagrebu nisu varali na taksimetru i nisu vozili dužim rutama. Bili su uredni, ljubazni i spremni pomoći. Zato su zauzeli 14. mjesto s ocjenom prihvatljivo.
Loše su ocjene dobili zbog prebrze vožnje i nepoštovanja propisa. Nisu znali preporučiti gradske znamenitosti i loše su govorili engleski.

Jedan vozač je na pitanje ispitivača o znamenitostima grada Zagreba odgovorio sa; 'Ne, spavam'.
Uz konkurenciju koja je stigla u Zagreb u budućnosti bi trebali biti još dalje od ljubljanskog primjera, a bliže onom u Barceloni.

'Najkraći zaključak čitavog testiranja je da se sve svodi na vozača. Ukupni sustav je dobar onoliko koliko je svaki pojedini vozač u tom sustavu dobar', smatra HAK-ov koordinator istraživanja taksi usluga Igor Kovačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene