Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema istraživanju kvalitete taksi usluga koje je provedeno u 22 europska grada zagrebački taksisti svrstani su na 14. mjesto s ocjenom dobro.


Pošteni su, ljubazni i uredni, ali krše prometne propise i slabo govore engleski. Najbolji su Barcelona i Munchen, a najgora taksi usluga je u Ljubljani koja jedina ima ocjenu jako loše.

Vezani članci Prosvjednica u Ljubljani U Ljubljani novi prosvjed protiv COVID potvrda i cijepljenja: Centar grada je pun policije Prometna nesreća, ilustracija - 4 Teška prometna na autocesti A3: Kamionom naletio na pješaka koji je stajao pored vozila u kvaru pa pobjegao, pješak na mjestu poginuo

Taksist u Ljubljani prvo nije znao koliko treba do odredišta pa je telefonirao za vrijeme vožnje i nije znao engleski.

Najbolji taksisti su u Barceloni. Svaki put su pomogli unijeti prtljagu, znali su uputiti na gradske znamenitosti i dobro su se služili engleskim. U Zagrebu nisu varali na taksimetru i nisu vozili dužim rutama. Bili su uredni, ljubazni i spremni pomoći. Zato su zauzeli 14. mjesto s ocjenom prihvatljivo.
Loše su ocjene dobili zbog prebrze vožnje i nepoštovanja propisa. Nisu znali preporučiti gradske znamenitosti i loše su govorili engleski.

Jedan vozač je na pitanje ispitivača o znamenitostima grada Zagreba odgovorio sa; 'Ne, spavam'.
Uz konkurenciju koja je stigla u Zagreb u budućnosti bi trebali biti još dalje od ljubljanskog primjera, a bliže onom u Barceloni.

'Najkraći zaključak čitavog testiranja je da se sve svodi na vozača. Ukupni sustav je dobar onoliko koliko je svaki pojedini vozač u tom sustavu dobar', smatra HAK-ov koordinator istraživanja taksi usluga Igor Kovačić.