Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo dijete

Pogibeljne stijene padaju na Mimice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuga na omiškom području. Četrnaestogodišnji dječak poginuo je jučer u odronu stijene u Mimicama. S prijateljem se šetao po plaži, koju nitko od mještana izgleda nije smatrao opasnom.

Šetnja plažom dvojice dječaka završila je tragedijom. Komad stijene koji se odlomio i pao u more s tri, četiri metra visine poklopio je i usmrtio 14-godišnjaka. U Mimicama nikome nije jasno kako se to moglo dogoditi. 'Stotine puta smo prošli tuda i verali smo se kao djeca niz onu stijenu. A jednostavno se dogodi. Vrijeme valjda rastoči stijene i odvalilo se jednostavno', rekao je Ilija Mimica iz Mimica. Gradonačelnik Omiša tvrdi kako do sada nisu imali dojave o ovakvim situacijama na Rivijeri. No, sada će morati poduzeti nešto.

Pročitajte i ovo Omiš bez pedijatara - 5 Nedostaje kadra Tko će liječiti omiške mališane? Pedijatrijska ambulanta do daljnjeg je zatvorena, roditelji bijesni Slika nije dostupna Kap u moru potrebnih sanacija Jedinstveno u Europi: Sanacija omiških stijena obavlja se helikopterom

>> Na plaži se odlomila stijena i ubila dječaka

'Ja ću pozvati predsjednike mjesnih odbora i zamoliti ih da oni ukažu na takve moguće lokacije, onda ćemo pozvati nadležne službe koja bi to mogla ispitati i što napraviti u takvim situacijama', rekao je Ivan Škaričić, gradonačelnik Omiša. Sa stijenama imaju problema dugi niz godina u samom gradu. Nediljki Mimici stijena je jednom pala na stube. Nitko nije ozlijeđen no žive u strahu.

'A opasno je. Živimo tu četrdeset godina, uvijek nešto pada odozgo, ali hvala Bogu do sada nije bilo neke tragedije', kaže Mimica. Njezina susjeda najviše strahuje zbog svoje malene djece, ali kaže mogu se samo moliti Bogu. 'Kad kiše velike budu onda jednostavno počne padati i susjed je gore napravio kapelicu jer mu je skoro pala na kuću', ispričala je Adema Berbić iz Omiša. Na problemu omiških stijena radi se već neko vrijeme, izrađena je projektna dokumentacija koja još čeka reviziju.

'Neke stijene će se zaštiti mrežom, negdje će se raditi nekakav tampon ispod na određenoj visini, ukoliko je moguće. U slučaju pada da se amortizira udar i da tu stijena ostane na tom mjestu, negdje će se probati učvrstiti', rekao je Škaričić. Malo dalje od Omiša, u Krilu Jesenice bilo je opasno za vozače. U ožujku su stijene pale po automobilu i kamionu, no tragedija je srećom izbjegnuta. S tim u koštac uhvatile su se Hrvatske ceste, a kako bi se problem riješio, IGH je izradio cjelokupni projekt sanacije na tom području.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene