Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomaganje drugima je - gušt

Nevjerojatna priča o poslodavcu iz Makarske koji je svojim radnicima uljepšao život: ''Ovo je poslije zdravlja nešto najvažnije u životu i nama je to sada riješeno''

Nevjerojatna priča stiže iz Makarske, i to pozitivna. Uspješni makarski poduzetnik izgradio je stanove svojim zaposlenicima koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Svjestan da njegovi radnici teško mogu doći do stana zbog astronomskih cijena kvadrata koje vladaju na tržištu, odlučio se na neviđen potez. Trinaest djelatnika tako se više neće morati brinuti jer sada imaju toliko željenu vlastitu nekretninu.

Napokon u vlastitom stanu! San je to koji se Maji Ravlić iz Makarske napokon ostvario. ''Ovo je poslije zdravlja nešto najvažnije u životu i nama je to sada riješeno. Ja sam sretna i to je to'', kaže Maja.

A u rješavanju stambenog pitanja za 13 zaposlenika pomogao je – vlasnik tvrtke! I to tako da je izgradio zgrade i ponudio im stanove! Slično kao POS. Uvjeti kupnje su nevjerojatno povoljni,

 ''Uvijek iznenađenja!''

Kvadrat stana u Makarskoj stoji oko dvije i pol tisuće eura, no djelatnici tvrtke dobili su priliku kupiti stan po cijeni od 950 eura. Vlasnik tvrtke tako je izgradio dvije zgrade za svoje zaposlenike.

''Mislila sam 1110 eura, pa će se to penjati, pa garaža plus ovo, plus ono. I na kraju je to ispalo 1150 eura, da bi nas direktor za Božić počastio i rekao da kvadrat više nije 1150 nego 950. Uvijek iznenađenja'', priča Makaranka Jagoda Husičić.

Priča u kojoj nema ničega negativnog

Direktor je pomogao i kod banke, pa im je kamata za kredit u banci 2 posto, a rok otplate 15 godina.

''Šokirana sam što sam izabrana, što sam uopće u toj priči. U ovoj priči nema ništa negativno, sve je pozitivno. Mogu samo reći sve najbolje za direktora. Ovo nikad nitko nije napravio, bar ja nisam čula'', kazala je Maja.

Mnogi od njih su dugogodišnji podstanari. Poduzetnik Milorad Pašalić otkriva i detalje ovog velikog pothvata.

Pročitajte i ovo Frane Jukić i Braco Slako (lijevo) i Dragan Mendeš (u narančastoj jakni) s prijateljima u Petrinji NEVJEROJATNA PRIČA IZ PETRINJE Zbog njih jedna obitelj danas spava na toplom: "U ratu smo svašta prošli, ali kad smo vidjeli djecu u zimskoj noći u prtljažniku i njihovu trudnu majku i oca u blatu..."

''Cijela investicija je 11 milijuna kuna. Gradnja nas je koštala 1450 eura po kvadratu. U prosjeku 13 pojedinaca je u firmi 13-14 godina s nama, a ima ljudi koji su od početaka '96. godine. Na to sam jako ponosan, a ne bi bez zajedničkog djelovanja to tako ni funkcioniralo. Mi u ugovor nismo stavili da oni moraju ostati u firmi jer sam ja siguran da će ostati. Samo smo stavili klauzulu da te stanove ne smiju prodavati na slobodnom tržištu. Ja želim da oni ovdje uživaju prvi put u svojoj nekretnini'', kaže.

Odustajanje nije bilo opcija

Pomoći svome radniku, kaže, neopisiv je gušt! ''Nije uopće postojala šansa da odustajemo od ovog projekta jer smo sigurni da će nam se to dobrim vratiti'', rekao je Pašalić. Uz pomoć drugih partnerskih tvrtki pomoći će se i u opremanju stana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražila šampon, a dobila... Ova se objava svidjela tisućama ljudi, a jasno je i zašto: ''Imam recenziju, najljepšu od svih...''

Zaposlenici kažu da je ovo jedan mali dio dobrih djela koje gospodin Pašalić radi. Ne samo za radnike nego i za cijelu zajednicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

 

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene