Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanodavka ostala 'kratkih rukava'

Podstanari 'opelješili' stan, pa odselili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je stanodavka ostala 'kratkih rukava' kada su podstanari koji su mjesecima uredno plaćali stanarinu i režije, odjednom uzeli sve njezine stvari iz stana i odselili - u Irsku.

Podstanari jedne stanodavke u Osijeku, iako su dotad uredno plaćali režije i najam, odlučili su otići i za sobom odnijeti gotovo sve što je imala u stanu, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Osječanka je na društvenim mrežama nedavno objavila kako je ostala bez raznih kućanskih tehničkih uređaja i aparata te raznog drugog inventara. Shvativši da joj je stan 'opelješen', na Facebooku se informirala o svojim podstanarima i doznala da su se odselili u Irsku.

Stanare kradljivce prijavila je policiji. Zapravo se velik broj stanodavaca zbog takve i sličnih situacija žali i u Udruženje stanara Grada Osijeka, piše list.

Gazda vam usred noći ulazi u stan? Podstanari su vam nagomilali dugove? Ovo morate znati

'Ima raznih slučajeva, no pretpostavljam da se ovaj opisani dogodio s podstanarima koji nisu bili prijavljeni. Stanodavci vrlo često ne prijavljuju svoje podstanare, a onda dođe do problema, nekada i vrlo ozbiljnih. S druge strane, oni najmoprimci koji su prijavljeni, moraju dati svoj OIB i ostale podatke važne i u slučajevima poput ovoga', poručuje Predsjednica Udruženja stanara Grada Osijeka Vlasta Auguštin.

Podsjeća da iznosi koje stanodavac mora platiti prilikom prijave podstanara Poreznoj upravi nisu visoki, a štete od krađe ili uništavanja i otuđivanja stvari iz stana i stambenog prostora mogu biti itekako značajne.

Primjerice, na stanarinu u iznosu od 1.000 kuna, kaže Auguštin, plaća se porez oko stotinu kuna, što doista nije velik novac, a u slučaju kakvih problema, stanodavac bez problema može prijaviti policiji krađu i potom dalje rješavati povrat svoje imovine ili naknadu štete. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene