Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasjedanje Sabora

Podrška radu Umirovljeničkog fonda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor zasjedanje je nastavio raspravom o poslovanju Umirovljeničkog fonda u 2009. godini koje su podržali saborski klubovi. Pozvani su i korisnici koji još nisu prijavili adresu ili način isplate obeštećenja da to što prije naprave.

Silvano Hrelja upozorio je kako postoji još 22.000 članova Fonda koje nisu prijavili adresu i model obeštećenja HPB investu, investicijskom društvu koje upravlja Fondom. Zbog toga im nije moguće obračunati iznos obeštećenja na koji polažu pravo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U tijeku i javne nabave Novi ministar graditeljstva o obnovi nakon potresa: ''Vidi se veliki napredak...'' Ariana Vela STRUKA UPOZORAVA Hrvatska je propustila veliku priliku. Što će biti s novcem iz EU-a za obnovu? ''Spasiti što se spasiti da, ali odmah osigurati nove izvore financiranja''

>> Sabor sa 83 glasa podržao proračun za iduću godinu

Dodao je kako se među ovom skupinom nalazi i gotovo 7.000 onih kojima obeštećenje iznosi jako malo, čak i po pola kune, pa se ne može očekivati njihovo prijavljivanje. Poslovanje Fonda je pohvalio, jednako kao i Boris Kunst iz HDZ-a koji je također apelirao na prijavljivanje. Marijana Petir iz HSS-a rekla je kako je Fond 'profesionalno i učinkovito organizirao provedbu projekta obeštećenja umirovljenika'.

Izvješće o radu Fonda u prošloj godini Saboru je dostavio Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU-a, čiji je državni tajnik Hrvoje Dolenec također pozvao članove Fonda da dostave sve podatke. Unatoč krizi HPB Invest kontinuirano ostvaruje prinose članovima fonda. Tako je od početka rada ostvario dobit od oko 13 milijuna kuna ulaganjem u vlasničke vrijednosne papire. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene