Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader podržao Kosor

Sabor sa 83 glasa podržao proračun za iduću godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor za 83 glasa za, šest protiv i niti jednim suzdržanim izglasao je Vladin prijedlog proračuna za 2011. godinu.

Protiv prijedloga proračuna bili su Danijel Srb, Ivica Pančić, Dragutin Lesar te troje zastupnika iz HDSSB-a. Zastupnici SDP-a, HNS-a i IDS-a za vrijeme izglasavanja proračuna napustili su sabornicu, a nezavisni zastupnik Ivo Sanader svojim je glasom podržao proračun. 

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

>> Pomozite Šukeru, kreirajte proračun!

>> 'Štednja, rezanje troškova, konsolidacija...To su floskule'

Vlada RH je na prošlotjednoj sjednici odbila svih 30-ak amandmana koje su na prijedlog državnog proračuna podnijeli HSP-ov zastupnik Daniel Srb i nezavisni zastupnik Zoran Vinković te četiri Vinkovićeva amandmana na financijski plan Hrvatskih cesta.

Ministar financija Ivan Šuker tada je objasnio da 17 amandmana koje je podnio Srb nisu u skladu sa zakonom te da njima nisu predviđeni i izvori financijskih sredstava. Kroz te amandmane, vrijedne oko 13 milijuna kuna, Srb traži da vlada smanji novac koji se iz proračuna izdvaja za općine s većinskim srpskim stanovništvom i izjednači ga s novcem (250 tisuća kuna) koji dobivaju ostale općine na ratom stradalim područjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene