Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Darko Marinac pod izravnim utjecajem potpredsjednika Vlade Damira Polančeca odobrio je da se pet milijuna kuna Podravke prebaci na račun koprivničke tvrtke Sloge. Izgleda da kredit od 65 milijuna kuna Mladinićevoj tvrtki SMS nije jedini loš potez, no barem se radi o prehrambenoj industriji, dok je Sloga tvrtka koja proizvodi cipele.


Nakon afere SMS, Marinac je priznao da je napravio loše ptez i istupio iz Podravkina Nadzornog odbora, piše Večernji list. No, za kredit koji je dobila Sloga, a koji nikada nije vraćen Podravci nego je obućarska tvrtka završila u stečaju, vrlo je dobro znao Zdravko Šestak, sadašnji šef Podravkine uprave. 

Vezani članci Cijene stanova sve skuplje - 1 Cijene nekretnina diljem Hrvatske rastu, stručnjaci otkrivaju hoće li se to uskoro promijeniti: "Oni koji očekuju nekakav pad cijena..." Andrej Plenković u Koprivnici Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...''

Večernji list doznaje da Šestak ne samo da je znao za kredit već je i aktivno sudjelovao u Polančecovu planu za spas obućarske tvrtke od propasti, umjesto da se bavi poslom u prehrambenoj kompaniji. Pretpostavlja se da je Polančec imao svoje prste i u kreditima koje su SMS i Sloga godine 2007. dobili od Hrvatske poštanske banke. Polančec bi stoga, piše Večernji list, trebao snositi posljedice što se kao potpredsjednik Vlade bavio spašavanjem privatnih poduzeća i određivao tko će im pomoći. Iz Hrvatske poštanske banke potvrđeno je da je firma SMS kreditirana s 27 milijuna kuna uz odgovarajuće instrumente osiguranja.