Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Epilog skandala u HRZ-u: Podignute optužnice protiv ekipe iz afere šverca oružjem, evo za što ih terete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnice protiv dvojice muškaraca koji su posjedovali nedozvoljeno oružje i streljivo, kao u protiv još trojice koji su trgovali vojnim streljivom.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 9. srpnja 2020., nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1978. i 1979.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas"

Prvookrivljenog 42-godišnjaka se tereti da je 7. studenog 2019. u svom stanu u Zadru držao pet spremnika za dugo vatreno oružje i više komada streljiva vojnog podrijetla te jedan prepravljeni prigušivač.

Drugookrivljenog 41-godišnjaka tereti se da je 7. studenog 2019. u svom stanu u Zadru držao jedan spremnik za dugo vatreno oružje na koji je montiran gumeni nastavak te jedan spremnik za kratko vatreno oružje za pištolj, kao i više komada streljiva vojnog podrijetla.

Optužnica i protiv trojca koji je trgovao streljivom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv trojice državljana Republike Hrvatske (1967., 1973. i 1983.) zbog počinjenja kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U optužnici se prvookrivljenom 53-godišnjem hrvatskom državljaninu stavlja na teret da je 11. lipnja 2019. u Zagrebu od neutvrđene osobe u cilju daljnje preprodaje za neutvrđeni novčani iznos bez ovlaštenja nadležnog tijela kupio više tisuća komada vojnog streljiva, a potom prema prethodnom dogovoru također na području Zagreba isto streljivo bez ovlaštenja nadležnog tijela prodao trećeokrivljeniku za novčani iznos od 14.000,00 kuna.

Drugookrivljenom 47-godišnjem hrvatskom državljaninu se stavlja na teret da je 8. studenoga 2019. u obiteljskoj kući koju koristi u Zadru bez ovlaštenja nadležnog tijela u podrumu obiteljske kuće u sefu za oružje držao okvire za streljivo za pištolj marke Glock i okvire za streljivo za pištolj marke HS, koji su pronađeni i oduzeti prilikom pretrage.

Trećeokrivljenom 37-godišnjem hrvatskom državljaninu se stavlja na teret da je 11. lipnja 2019. u Zagrebu od prvookrivljenika kupio više tisuća komada streljiva vojnog podrijetla. Istog je dana, također po prethodnom dogovoru, jednoj osobi prodao malo više od dvije tisuće komada takvog streljiva po cijeni većoj od one po kojoj je kupio to streljivo, a ostatak je donio u jedno mjesto pored Zadra gdje stanuje i spremio u garažu, te potom ponudio na prodaju putem društvene aplikacije većem broju osoba koje su od njega kupile neutvrđenu količinu takvog streljiva, dok je u svojoj garaži držao više komada raznog streljiva i spremnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene