Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Policija je završila istraživanje nad 48-godišnjakom za kojeg se sumnja da je u kolovozu prošle godine sa svojim pomagačem opljačkao poštanski ured u Zadru iz kojeg su ukrali više od 100.000 kuna. Dvojac se tereti za još nekoliko krađa na području Zadarske, ali i drugih županija.


Zadarska je policija završila istragu nad 48-godišnjakom kojeg sumnjiči da je krajem kolovoza prošle godine, zajedno s 45-godišnjakom, iz poštanskog ureda u ulici Akcije Maslenica u Zadru ukrao vreću s više od 100.000 kuna.

Vezani članci Uhićen zbog krađa iz vozila uporabom uređaja za ometanje signala (Foto: PU zadarska) - 3 Nesvakidašnje provale u automobile u Zadru: Muškarac blokirao daljinske ključeve vlasnicima pa pokrao 100.000 kuna Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 4 Discman, stari kalkulator, njemačke marke... Pogledajte neobičan ulov serijskog razbojnika koji je u Zadru od ranog jutra pljačkao gdje je stigao

Sumnja se da su serijski kradljivci i u svibnju 2019. godine iz trgovine u Bibinjama ukrali 1800 kuna te da su tijekom lipnja iz blagajne trgovačkog centra u Svetom Filipu i Jakovu ukrali 1200 kuna. Dvojac je nakon toga opljačkao i jednu trgovinu u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Zadru odakle su ukrali 9250 kuna, a 45-godišnjaku na teret se stavlja i da je u kolovozu 2017. godine u Ulici Bleiburških žrtava u Zadru ukrao 5000 kuna.

Policija sumnja da je osumnjičeni dvojac kriv za još pet krađa na području Šibenika, Makarske, Crikvenice i Dubrovnika. Ukupno su ukrali 140.000 kuna, a policija je protiv 48-godišnjaka podigla kaznenu prijavu zbog ukupno devet krađa, priopćila je PU zadarska.