Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li kraja?

Podgorač još uvijek bez vode zbog kokošinjaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se muka stanovnika Podgorača koji su danima bili bez vode.

Intervenirao je predsjednik, vodu vozila vojska, a Vlada započela izgradnju obećanog vodovoda. Cijevi su došle, no vode nema. Sve dok stanovnici Podgorača ne legaliziraju i posljednji kokošinjac ili drvnaru.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 3 Cetinska krajina Puknuo je magistralni cjevovod, voda je tekla cestom i nosila sve pred sobom: "Da su djeca 10 minuta kasnije išla na misu, diglo bi ih u zrak" Slika nije dostupna Još uvijek bez vode Mještani Podgorača oduzimaju Šeksu titulu počasnog građanina

Hidranti su kraj kuća, ali vode i dalje nema za gospođu Sanju i njezine sumještane. Razlog su neuknjiženi objekti poput kokošinjaca, spremišta i poljskih WC-a. Dok se takvi objekti ne legaliziraju, nema ni vode stanovnicima ovih slavonskih sela, a legalizacija nije jeftina.

'Ova šupa i kokošinjac se moraju legalizirati da bi se mogla dovesti vodu u kuću, jer nije ucrtano u tom nekom kako oni to predviđaju. I znači tih nekih 10, 15 tisuća kuna treba dati samo za legalizaciju toga da bi se priključila voda koja je prije šest i pol godina plaćena', rekla je Sanja Kuruc.

Vodu će im ponovno u cisternama dovesti vojska, a gradonačelnik poziva nadležne da pronađu rješenje. 'Da ih se ne traže suglasnosti od građevinske inspekcije koji nemaju eventualno građevinsku dozvolu. Nama je bitno da ljudi dobiju priključke u svoje šahtove, a onda neka ima godinu, dvije da se legalizira', rekao je načelnik Goran Đanić.

Oko vode za stanovnike Podgorača aktivirao se, krajem ljeta, predsjednik osobno, a Vlada je odmah počela izgradnju obećanog vodovoda. Ovoga puta rasplet neće biti tako jednostavan - jer nitko od njih ne bi smio prekršiti zakon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene