Ni nakon mjesec dana odron na Jadranskoj magistrali u Podgori nije u potpunosti saniran. Građani koji žive od turizma strahuju da će se i u sezoni promet odvijati jednim trakom, što bi moglo uzrokovati velike gužve na ionako zakrčenoj prometnici.

Galerija Odron na Jadranskoj magistrali (Foto: Dnevnik.hr) Plaža u Podgori (Foto: Dnevnik.hr) Odron na Jadranskoj magistrali (Foto: Dnevnik.hr) +3 Odron na Jadranskoj magistrali nije u potpunosti saniran (Foto: Dnevnik.hr)

Do plaže nije jednostavno doći. Pozdravni prizor za turiste koji ove sezone pristižu u Podgoru jest semafor i golema rupa na cesti. Sanacija traje već punih mjesec dana, no i dalje se vozi jednim trakom.

''Budući da je ovo nesposobna država, to bih ja u mjesec dana, u petnaest dana kao privatnik pod komandom napravio. Dan i noć se to radi'', kaže Tomislav iz Podgore.

Nadležni tvrde da su istražni radovi završeni te da je u tijeku izrada tehničkog rješenja zaštite tog dijela magistrale.

Iz Hrvatskih cesta uvjeravaju nas kako ulažu maksimalan napor kako bi do početka turističke sezone ta prometnica postala dvotračna. No na samoj lokaciji nismo pronašli radnike. Konačno rješenje trebat će pričekati do kasne jeseni.

Urušavanje cesta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kolaps cesta u Dubrovniku: Građani ogorčeni, a gradonačelnik tvrdi - ovaj put će biti kaznenih prijava

Odron na ulazu u Podgoru (Foto: Dnevnik.hr) Zbog klizišta na ulazu u Podgoru cijeli dan zavoren promet

Načelnik smatra kako je i ovo privremeno rješenje garancija sigurnosti.

''Šetnica je otvorena, plaža je otvorena, promet se sada odvija sa semaforom. Ne treba nitko biti zabrinut, sve će biti kako treba, nitko neće biti ugrožen, promet će se normalno odvijati, nitko neće osjetiti da je ovdje bio odron'', tvrdi Ante Miličić, načelnik Općine Podgora.

''Usporit će se promet na četrdeset, pedeset, šezdeset, ne znam točno, ali će se usporiti promet i odvijat će se nesmetano. Neće biti zastoja, neće biti semafora, samo će se privremeno malo ublažiti brzina'', dodaje Miličić.

Plovilo po morem (Foto/Arhiva: AFP) Blago s dna Jadrana gotovo u potpunosti je nestalo: ''Pljačka je provedena na barbarski način"

Mnogi su i dalje uvjereni kako je do odrona došlo zbog početka gradnje hotela uz plažu koji nije imao dozvolu.

Ovog ljeta slogan kojim Podgorani turiste mame zvuči gotovo proročanski: ''Gdje spokoj susreće – avanturu''.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

U Dubrovnik uplovila ljepotica duga 141 metar: Superjahta "Yes" jedna je od 10 najvećih na svijetu Superjahta \ Superjahta \ Superjahta \ +4 Superjahta \

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju