Nakon što je Vrhovni sud ukinuo dio presude protiv Dragana Paravinje, danas je počelo novo suđenje za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić.


Na Županijskom sudu u Šibeniku počelo je ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša.

Vezani članci Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Šibenski DORH objavio nove detalje o stravičnom zločinu u Dalmaciji Željko Jurić Šibenik zavijen u crno nakon krvavih ubojstava: ''Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, tu nema opravdanja ni za koga''

Prema odluci predsjednice sudskog vijeća Nives Nikolac javnost će biti isključena iz ovog postupka. Paravinja je stigao s papirom ispisanim crvenom kemijskom na kojem je pisalo sve čime se htio obratiti sudu. Ipak, uspio je reći samo kako želi da suđenje bude otvoreno za javnost zbog manipulacija suda. 'Želim da javnost ostane unutra zbog manipulacija koji ovaj sud čini prema javnosti i samim prisustvom odvjetnice. A i zbog sprječavanja iznošenja u javnost onoga što prikrivate ove tri godine', rekao je Paravinja Sudu i tražio izuzeće šibenskog suda iz postupka zbog čega je suđenje prekinuto te će se tražiti očitovanje Vrhovnog suda o toj temi.

Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, tražio je da javnost ipak bude isključena sa suđenja. Predsjednica sudskog vijeća odlučila je u njegovu korist jer je, kako je rekla, za očekivati da će doći do iznošenja podataka iz osobnog života žrtve što bi štetilo interesu same žrtve i njene obitelji budući da se radi o maloljetnoj osobi.

Inače, nitko iz obitelji Bilić nije došao na sud dok se optuženi Paravinja pojavio u plastičnim japankama, kratkim hlačama i majici s kratkim rukavima, a kad je sutkinja odvjetnicu Ankicu Giljanović najavila kao njegovu braniteljicu, on je rekao: 'Koja braniteljica, nije ona moja braniteljica', čime je po drugi put danas da do znanja da mu braniteljica nije po volji.

Ljubičić je Paravinjinu odjeću nazvao neprihvatljivom te dodao da iako nitko iz obitelji Bilić danas nije došao na sud na ostalim će ročištima aktivno sudjelovati.

FOTO Paravinja na sudu bahato i bez trunke pokajanja!

Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud u žalbenom postupku ukinuo presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Paravinja zbog spomenutih kaznenih djela, te pokušaja silovanja još jedne djevojke, osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Vrhovni sud je smatrao kako u sudskom postupku nije dokazano da je Paravinja maloljetnu Antoniju Bilić pokušao silovati, pa onda ubio, budući da je jedini dokaz za to Paravinjin iskaz policiji u Republici Srpskoj, gdje je uhićen nakon kratkog bijega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook