Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Loša sezona

Počinje berba grožđa, vinogradari nezadovoljni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske traje berba grožđa, a počeo je i otkup. Rezultatima uroda i kvalitete, vinogradari nisu zadovoljni.

Što je veći slador bolje je grožđe, kvalitetnije. Trebalo je biti minimalno osamnaest da bi vinogradar Dubravko Brković bio zadovoljan, ali pokazalo je 16.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljivo turistima DOBRA VIJEST IZ HRVATSKE Kvalitetom smo na vrhu, a cijenom bez konkurencije Slika nije dostupna Berba u tijeku Umjesto cvijeća, na balkonima imaju grožđe!

>> Umjesto cvijeća, na balkonima imaju grožđe!

'Suša je velika zategla i nije zrenje došlo kako treba', pojasnio je Dubravko. I grožđa ima manje ove godine. Pokazuju to manje kolone kamiona na otkupu, a i vaga obično ne griješi.

Oko sedam kuna po kilogramu za maraštinu posljednjeg prodavača. Sve nadgledaju stručne službe. Podaci o količinama slabiji su nego lani, još slabiji nego prije dvije godine i tako redom.

'Kompariramo ovu i prošlu godinu, sušnija je nego lani. Imali smo dvije elementarne nepogode, mraz u četvrtom mjesecu i tokom cijelog ljeta suša', rekao je Ivan Vranjić, tehnički direktor vinarije Vinoplod Šibenik.

Hvarski plavac bere se i kod Šibenika. Vinogradi su nepregledni i grožđe još nije stiglo na otkup. 'Imamo 30, 40 ljudi. Ima nešto stalno zaposlenih, a nešto sezonaca', rekao je Mario Pajina. Suša i led, kažu, najmanje su ugrozile grožđe na području Vrgorca. Njegov će slador biti dobar, a i vagu će zasigurno više opteretiti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene