Početna cijena za Agrokorovu Villu Castello u opatiji je sedam milijuna eura bez PDV-a. Todorić ju je 1999. godine navodno platio 11 milijuna kuna.

Galerija


Villa Castello, koju Agrokorov izvanredni upravitelj Ante Ramljak stavio u prodaju kako bi namirio dio koncernovog duga, prodaje se po početnoj cijeni od sedam milijuna eura bez PDV-a.  Iz Agrokora poručuju da će se porezni tretman utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje je podložan uvjetima iz postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda nekretnine, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene

Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 5

Agrokorov posjed ima ukupno 10.062 kvadratnih metara zemljišta sa 969 kvadrata stambenog prostora, od čega Villa Castello ima neto površinu od 851 kvadratnog metra s podrumom, prizemljem i tri kata, a depadansa ima 118 kvadrata neto površine prizemlja i prvog kata.

Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodao Villu Castello (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 9

Agrokor je koncesionar golemog dijela pomorskog dobra uz vilu pa je riječ o jednom od najatraktivnijih zemljišta na području cijele Liburnije.

Kompleks u Medveji Agrokor je kupio 1999. godine od Liburnia Riviera Hotela, a navodno ga je platio 11 milijuna kuna. 

Agrokor prodaje Villu Castello (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodaje Villu Castello (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 1

Villa Castello nalazi se u Medveji, nedaleko od Opatije, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine. Na posjedu se nalaze dva odvojena objekta: Villa Castello koja kao glavni objekt obuhvaća plažu i šetnicu uz more te depadansa, odnosno pomoćni objekt koji se koristi kao gostinska kuća ili kuća za osoblje.

Sotheby's lani prodao nekretnine u vrijednosti 95 milijardi dolara

Za prodaju nekretnine Villa Castello između više ponuđača kao agent za posredništvo odabrana je specijalizirana agencija za posredovanjne i savjetovanje na tržištu nekretnina Croatia Sotheby's International Realty, članica renomirane svjetske franšize brenda Sotheby's International Realty koja je prisutna u 65 zemalja i ima 860 ureda diljem svijeta. Samo u 2016. godini Sotherby's je ostvario prodaju u vrijednosti 95 milijardi američkih dolara.

Glavna zgrada smještena uz more sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, prizemlja, prvog i drugog kata te vidikovca u tornju na trećem katu. Vila ima ukupno pet glavnih spavaćih soba na prvom i drugom katu, dok je u donjem dijelu smješteno i pet soba za osoblje.

Vinski podrum, sobe s kupaonom, heliodrom...

Najniži kat – suteren ima dva ulaza, jedan prema plaži, a drugi sa spojem na stazu s otvorenom ljetnom kuhinjom s roštiljem, povezan je s vinskim podrumom.

Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 6

U prizemlje se ulazi s pješačkim područjem između dva objekta i sastoji se od kuhinje i tri salona. Prvi kat je pretežno stambeni, povezan je s ulazom stubištem i hodnikom te otvorenim prostorom koji povezuje dvije etaže. Sastoji se od četiri sobe s pripadajućim kupaonicama. Na drugom katu je apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i vlastitom kupaonicom. Spavaća soba ima niži krov, koji prelazi u punu veličinu u dnevnom boravku. Treći kat je vidikovac.

Depadansa se sastoji od dva apartmana s pripadajućim kupaonicama i zajedničkim dnevnim boravkom, a posjed ima i improvizirani heliodrom.