Početna cijena za Agrokorovu Villu Castello u opatiji je sedam milijuna eura bez PDV-a. Todorić ju je 1999. godine navodno platio 11 milijuna kuna.

Galerija


Villa Castello, koju Agrokorov izvanredni upravitelj Ante Ramljak stavio u prodaju kako bi namirio dio koncernovog duga, prodaje se po početnoj cijeni od sedam milijuna eura bez PDV-a.  Iz Agrokora poručuju da će se porezni tretman utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje je podložan uvjetima iz postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda nekretnine, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene

Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 5

Vezani članci Ivica Todorić (Foto:Pixsell, Tomislav Miletic) Nova istraga protiv Ivice Todorića: U offshore tvrtku u Švicarskoj prebačeno 1,25 milijuna eura Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet"

Agrokorov posjed ima ukupno 10.062 kvadratnih metara zemljišta sa 969 kvadrata stambenog prostora, od čega Villa Castello ima neto površinu od 851 kvadratnog metra s podrumom, prizemljem i tri kata, a depadansa ima 118 kvadrata neto površine prizemlja i prvog kata.

Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodao Villu Castello (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 9

Agrokor je koncesionar golemog dijela pomorskog dobra uz vilu pa je riječ o jednom od najatraktivnijih zemljišta na području cijele Liburnije.

Kompleks u Medveji Agrokor je kupio 1999. godine od Liburnia Riviera Hotela, a navodno ga je platio 11 milijuna kuna. 

Agrokor prodaje Villu Castello (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodaje Villu Castello (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 1

Villa Castello nalazi se u Medveji, nedaleko od Opatije, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine. Na posjedu se nalaze dva odvojena objekta: Villa Castello koja kao glavni objekt obuhvaća plažu i šetnicu uz more te depadansa, odnosno pomoćni objekt koji se koristi kao gostinska kuća ili kuća za osoblje.

Sotheby's lani prodao nekretnine u vrijednosti 95 milijardi dolara

Za prodaju nekretnine Villa Castello između više ponuđača kao agent za posredništvo odabrana je specijalizirana agencija za posredovanjne i savjetovanje na tržištu nekretnina Croatia Sotheby's International Realty, članica renomirane svjetske franšize brenda Sotheby's International Realty koja je prisutna u 65 zemalja i ima 860 ureda diljem svijeta. Samo u 2016. godini Sotherby's je ostvario prodaju u vrijednosti 95 milijardi američkih dolara.

Glavna zgrada smještena uz more sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, prizemlja, prvog i drugog kata te vidikovca u tornju na trećem katu. Vila ima ukupno pet glavnih spavaćih soba na prvom i drugom katu, dok je u donjem dijelu smješteno i pet soba za osoblje.

Vinski podrum, sobe s kupaonom, heliodrom...

Najniži kat – suteren ima dva ulaza, jedan prema plaži, a drugi sa spojem na stazu s otvorenom ljetnom kuhinjom s roštiljem, povezan je s vinskim podrumom.

Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Agrokor prodaje Villu Castello, početna cijena 7 milijuna eura (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL - 6

U prizemlje se ulazi s pješačkim područjem između dva objekta i sastoji se od kuhinje i tri salona. Prvi kat je pretežno stambeni, povezan je s ulazom stubištem i hodnikom te otvorenim prostorom koji povezuje dvije etaže. Sastoji se od četiri sobe s pripadajućim kupaonicama. Na drugom katu je apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i vlastitom kupaonicom. Spavaća soba ima niži krov, koji prelazi u punu veličinu u dnevnom boravku. Treći kat je vidikovac.

Depadansa se sastoji od dva apartmana s pripadajućim kupaonicama i zajedničkim dnevnim boravkom, a posjed ima i improvizirani heliodrom.