Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon jahte i helikoptera

"Na bubnju" Todorićeva luksuzna vila kod Lovrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon luksuzne jahte i helikoptera "na bubanj" ide i luksuzni ljetnikovac Ivice Todorića u Lovranu.

Izvanredna uprava započela je proces prodaje nekretnine Villa Castello u vlasništvu Agrokora, priopćili su iz koncerna.

Riječ je o nekretnini s posjedom koji se nalazi u Medveji u općini Lovran u blizini Opatije. Villa Castello smještena je uz more i sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma.

Luksuzni ljetnikovac donedavno najmoćnije hrvatske obitelji prostire se na gotovo 400 metara četvornih, a okružena je s dvorištem od 525 kvadrata. Cijeli kompleks nalazi se u parku čija je površina 4000 kvadrata. Također, Agrokor je koncesionar golemog dijela pomorskog dobra uz vilu pa je riječ o jednom od najatraktivnijih zemljišta na području cijele Liburnije.

Koncern Agrokor kupio je atraktivni kompleks u Medveji 1996. godine od Liburnia Riviera Hotela, a platio ga je, navodno, 11 milijuna kuna. Kolika će sada biti cijena posjeda, nije poznato.

Todorićeva vila izvorno se zvala Villa Castello, a danas se u literaturi vodi kao vila Kamelija. Zdanje je dao izgraditi Vicenzo de Terzi. Vila Castello građena je od 1910. do 1913. godine, a pretpostavlja se da je njezin arhitekt bio Carl Seidl.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor

Novac od prodaje Todorićeve, odnosno Agrokorove imovine, namijenjen je podmirenju dugova.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene