Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVIH 300 RADNIH MJESTA

Oprema se Rijeka Gateway, prvi terminal na Jadranu sa potpuno daljinskim upravljanjem

Aktualno Galerija Početak opremanja terminala u Rijeci - 4 Početak opremanja terminala u Rijeci - 4 Foto: DNEVNIK.hr Početak opremanja terminala u Rijeci - 3 Početak opremanja terminala u Rijeci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Početak opremanja terminala u Rijeci - 2 Početak opremanja terminala u Rijeci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Početak opremanja terminala u Rijeci - 1 Početak opremanja terminala u Rijeci - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Tomislav Žunič, član uprave Rijeka Gateway Galerija 1/8 >>
Najveći posao u povijesti riječke luke ulazi u završnu fazu! Rijeka dobiva - najzeleniji i najmoderniji kontejnerski terminal.

Najzeleniji i najmoderniji kontejnerski terminal moći će primiti najveće svjetske kontejnerske brodove i time će Rijeku pozicionirati kao stratešku Luku sjevernog Jadrana. Radovi na opremanju krenuli su u srijedu, prvi kontejneri očekuju se za dvije godine.

Rijeka Gateway bit će prvi terminal na Jadranu sa potpuno daljinskim upravljanjem. 

Koen Benders, direktor tvrtke Rijeka Gateway kaže da do polovine iduće godine očekuju prvu opremu. "U tjednima koji dolaze vidjet ćete početak radova", dodaje. 

"Bit će ugrađene najmodernije i najzelenije tehnologije. Većina opreme bit će električna. Vozila za transport kontejnera unutar terminala isto će biti električna. Uz to dizalicama će biti upravljano- daljinski iz kontrolne sobe", poručuje Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV. 

Sačuvat će se povijesno skladište 22, poručuje Tomislav Žunić, član uprave Rijeka Gateway

"Pretvorit ćemo ga u jednu prekrsnu zgradu koja će zadržati puni izgled autohtone gorme tako da ćemo imati u prizemlju naše urede i mogućnost da dalje širimo i razvijamo zgradu". 

Koncesija nizozemsko- hrvatskom konzorciju dana je na rok od 50 godina. Obaveza im je tijekom 10 godina izgraditi još 280 metara operativne obale.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVI ŽELE BITI MRŠAVI Tiranija vitkosti: Lažni lijekovi za mršavljenje preplavili Europu, sadrže šećernu vodu, teške metale, otrov za štakore...

Otvorit će se i više od 300 novih radnih mjesta. Sve to skupa će smjestiti Rijeku kao najbližu, najefikasniju točku za povezivanje dalekog istoka sa srednjom i jugositočnom Europom. Terminal bi s radom trebao početi 2025. godine.

Više o terminalu pogledajte u videoprilogu.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene