Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo postupak uklanjanja opasnog otpada iz PUTO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija zaštite okoliša započela je s postupkom uklanjanja opasnog otpada na lokaciji bivše spalionice otpada PUTO u Zagrebu, izvijestilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

S obzirom da nije izvršeno inspekcijsko rješenje kojim je naređeno uklanjanje opasnog otpada, 250 tona filter pepela ostalog na toj lokaciji nakon razgradnje PUTO-a, Ministarstvo je zbrinjavanje opasnog otpada ugovorilo s tvrtkom APO, a vrijednost radova procijenjena je na dva milijuna kuna, priopćeno je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije isključeno da nije pometnut Bivši čelnici spalionice Puto oslobođeni krivnje za požar 2002. Slika nije dostupna Inspekcija zaštite okoliša pronašla otpad u krugu bivšeg postrojenja PUTO-a

Otpad će se u prvoj fazi prepakirati u nepropusne vreće i pokriti, te nakon priprema potrebnih uvjeta biti izvezen iz Hrvatske. Predviđa se da će sav otpad biti izvezen do kraja godine.

Ministarstvo podsjeća da je od 2004. u stalnom nadzoru lokacije PUTO u Zagrebu, u kojem je odgovornim tvrtkama doneseno više inspekcijskih akata radi zbrinjavanja zatečenog otpada.

Tvrtka PUTO ugovorila je s tvrtkom EKO TEHNING način zbrinjavanja otpada zatečenog na lokaciji nakon prestanka rada uređaja, no provedba solidifikacije nije dala zadovoljavajuće rezultate.

Inspekcija zaštite okoliša je tvrtki EKO TEHNING naredila uklanjanje otpada - solidifikata filtar pepela unutar kruga postrojenja i zbrinjavanje na propisani način, no kako ta tvrtka nije postupila po rješenju sada je u sudskom sporu s tvrtkom PUTO u stečaju, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene