Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informatizacija zdravstva

Počelo uvođenje e-uputnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U primarnoj zdravstvenoj zaštiti počelo je uvođenje e-uputnica za laboratorijske pretrage, kao i paralelno uvođenje elektroničkih recepata i uputnica u djelatnosti pedijatrije i ginekologije.

E-uputnica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti trebala bi u potpunosti biti uvedena do 14. veljače, a elektronički recepti i uputnice u pedijatriji i ginekologiji do kraja mjeseca. Prema informacijama iz Ministarstva, zasad sve teče bez problema na terenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Slika nije dostupna Nema više papira E-recepti od danas u cijeloj Hrvatskoj

>> E-recepti od danas u cijeloj Hrvatskoj

Povezivanje djelatnosti stomatologije planirano je za 21. ožujka. Cilj informatizacije primarne zdravstvene zaštite jest povezati 6000 subjekata u zdravstvenom sustavu, smanjiti nepotrebnu administraciju te osigurati više vremena liječnicima za pacijente.

Nakon uvođenja elektroničkih recepata i uputnica, u idućoj fazi informatizacije zdravstva planira se uvođenje sustava elektroničkog naručivanja gdje će liječnik elektroničkim putem iz svoje ordinacije moći pacijenta naručiti na specijalistički pregled u neku bolnicu, pa pacijenti više neće morati sami tražiti termin za obavljanje pregleda.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene