Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti počelo je uvođenje e-uputnica za laboratorijske pretrage, kao i paralelno uvođenje elektroničkih recepata i uputnica u djelatnosti pedijatrije i ginekologije.


E-uputnica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti trebala bi u potpunosti biti uvedena do 14. veljače, a elektronički recepti i uputnice u pedijatriji i ginekologiji do kraja mjeseca. Prema informacijama iz Ministarstva, zasad sve teče bez problema na terenu.

Vezani članci Amsterdam Prvi put od ljeta: Stručnjaci preporučili karantenu u zapadnoj Europi, vrše pritisak na vladajuće Bolnica, ilustracija Legalizirali su eutanaziju: ''Od danas imamo humanije i milosrdnije društvo''

>> E-recepti od danas u cijeloj Hrvatskoj

Povezivanje djelatnosti stomatologije planirano je za 21. ožujka. Cilj informatizacije primarne zdravstvene zaštite jest povezati 6000 subjekata u zdravstvenom sustavu, smanjiti nepotrebnu administraciju te osigurati više vremena liječnicima za pacijente.

Nakon uvođenja elektroničkih recepata i uputnica, u idućoj fazi informatizacije zdravstva planira se uvođenje sustava elektroničkog naručivanja gdje će liječnik elektroničkim putem iz svoje ordinacije moći pacijenta naručiti na specijalistički pregled u neku bolnicu, pa pacijenti više neće morati sami tražiti termin za obavljanje pregleda.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju