Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi imaju serijski broj

Počelo tiskanje listića za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je tiskanje glasačkih listića za referendum o pristupanju Europskoj uniji.

Četiri milijuna 343 tisuće i 200 glasačkih listića za referendum trebalo bi biti otisnuto do sutra popodne. Listići će biti tiskani i na brajici, tako da će slijepe i slabovidne osobe moći samostalno glasovati. Na listićima za referendum koji se održava 22. siječnja, nalazi se pitanje, 'Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj Uniji' uz ponuđene opcije 'ZA' i 'PROTIV'.

Pročitajte i ovo Marko Milanović Litre - 1 Odgovorio mu DIP Milanović Litre prijeti prijavom: "Glasao sam za sebe, ali na biračkom mjestu nemam niti jedan glas" Slaven Hojski, Državno izborno povjerenstvo popis birača DIP ima poruku za građane uoči izbora za Europski parlament: "Problem koji se javio na ovim izborima treba riješiti"

'Građani moraju jako dobro razmisliti koju opciju zaokružiti jer nema ponavljanja. Svi listići nose serijski broj i da bismo bili sigurni da je sve u redu mora odgovarati broj neiskorištenih, iskorištenih, nevažećih. Mora biti lako provjerljivo da bi se moglo reći da je referendum proveden sukladno zakonu', kaže Zdravka Čufar Šarić, potpredsjednica DIP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene