Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dan škole

Dnevnik Nove TV je provjerio: Jesu li prema obećanju torbe lakše za učenike po eksperimentalnom programu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za oko 470.000 učenika počela je nova nastavna godina. Počela je i generalna proba reforme obrazovanja. 8.000 učenika učit će prema novom, eksperimentalnom programu.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako je sve pripremljeno za reformu, a nastavnici educirani, unatoč tome što neki tvrde drugačije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blaženka Divjak: "Mogu misliti da je izbor Jasminke Culej u povjerenstvo neobičan, to je moje pravo" Slika nije dostupna RADNO LJETO Ubacuje u višu brzinu: Ministrica Divjak najavila mjere za ubrzanje reforme obrazovanja

Što se tiče reforme obrazovanja, u svakom predmetu trebalo bi biti više igre i zabave. Iz povijesti će se manje štrebati godine. Iz matematike će postotke računati na primjeru kućnih budžeta i kredita. No, učitelji ponavljaju, nismo još posve spremni, ali kao i uvijek poručuju - snalazit ćemo se.

Profesor geografije Vlado Novosel ističe kako će se učitelji morati bolje educirati, ponajviše u smislu tehnologije, jer će i tableti i pametne ploče biti dio nastave. O tome kako novo učenje ide, pitat će se i učenike i roditelje i nastavnike. Na što bude pritužbi, mijenjat će se.

Provjerili smo kako će izgledati nastava u jednoj od eksperimentalnih škola. Manuela Kušec, nastavnica kemije i fizike rekla nam je da će učenici i nastavnici koristiti digitalne alate, kako bi im bilo zanimljivije.

Jedan od alata je i kahut, igrica s pitanjima na koja će učenici moći odgovarati pomoću svojih tableta i na pametnoj ploči. Kako učenici odgovaraju na pitanja, tako se odgovori prikazivati na pametnoj ploči, otkrila je nastavnica Kušec. Sva ta tehnologija trebala bi rezultirati i lakšim torbama na učeničkim leđima.

Metodom provjere, uvjerili smo se da je broj knjiga koji će biti korišten u eksperimentalnoj nastavi manji, od broja knjiga koje će korititi učenici u takozvanoj običnoj nastavi, odnosno u nastavi po starom programu. Manje knjiga-manje kilograma, što znači, eksperimentalna nastava-lakše torbe!

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene