Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka predsjednika Vlade

Plenković čestitao Božić: "Svjesni da je još puno posla i izazova pred nama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu te naglasio kao je pred Vladom još puno posla i izazova, ali da nastavlja raditi za boljitak i prosperitet naše domovine.

''Božić nam donosi nadu, radost i ljubav te nas osnažuje u stvaranju zajedništva i međusobnog razumijevanja. Vođeni načelom kršćanske solidarnosti, posebno pomažemo onima kojima je to najpotrebnije", napisao je Plenković u čestitki.

"Uz brojna iskušenja koja smo imali u godini na izmaku, poduzeli smo sve da očuvamo standard naših sugrađana, da sačuvamo društvenu koheziju i spriječimo socijalnu frakturu te da pridonesemo daljnjem gospodarskom rastu i razvoju naše domovine. To ćemo nastaviti činiti, podupirući daljnji rast plaća, mirovina, socijalnih naknada i zaposlenosti u Hrvatskoj", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ostvarili smo sve" Uspjesi, temeljne vrijednosti, pomiješani osjećaji... ključne su poruke božićnih čestitki šefa Sabora i drugih čelnika

Naglasio je i da ostvarenje strateškog cilja o članstvu u europodručju i schengenskom prostoru pozicionira Hrvatsku u samu jezgru Europske unije, ali još važnije, donosi brojne prednosti koje će najviše osjetiti hrvatski građani i naše gospodarstvo.

"Svjesni da je još puno posla i izazova pred nama, nastavljamo raditi za boljitak i prosperitet naše domovine. Poseban naglasak u svim politikama stavljamo i na demografsku revitalizaciju", naveo je.

Pročitajte i ovo Čestitka hrvatskih vojnika Snažna poruka VIDEO Čestitka hrvatskih vojnika u međunarodnim misijama: "Božić je blagdan radosti jer nam ususret dolazi Bog"

"Drage sugrađanke i sugrađani, želim vam da provedete božićne blagdane u miru i radosti s obitelji i vašim najbližima i da vam božićna poruka nade donese obilje mira i zdravlja. U ime Vlade i osobno želim vam sretan i blagoslovljen Božić", stoji u premijerovoj čestitki.

Plenković uputio čestitku i zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću

''Uzoriti gospodine kardinale,

u iščekivanju Božića, svjetlost koju nam nosi božićna radost potiče nas da, ispunjeni nadom i mirom, posebno vodimo računa o obiteljskom zajedništvu, iskažemo kršćansku ljubav i solidarnost prema bližnjemu.

U tom duhu, usidreni u našoj vjeri i tradiciji, nastavit ćemo predano raditi na dobrobiti hrvatskog naroda. U ovim izazovnim vremenima, dok nastavljamo Hrvatsku voditi naprijed i ostvarivati nacionalne strateške ciljeve, posebno su nam na umu najranjiviji među nama, kojima nastojimo biti oslonac.

Vama i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima Vaše nadbiskupije i cijeloga našeg naroda, uime Vlade i osobno, želim sretan Božić i blagoslovljenu novu 2023. godinu!'', čestitao je premijer kardinalu Josipu Bozaniću.

Uputio je božićnu i novogodišnju čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, mons. Draženu Kutleši

''Preuzvišeni oče nadbiskupe,

u radosnom iščekivanju Božića, prožeti smo vjerom, zajedništvom i ljubavlju, koji nam daju snagu u ispunjavanju odgovornih i zahtjevnih zadaća u interesu cijelog hrvatskog naroda.

U ovo božićno vrijeme osobito su nam na umu oni najranjiviji među nama i svi koje najteže pogađa sadašnja kriza, kojima nam je stalo pružiti sigurnost i biti oslonac u ovim zahtjevnim vremenima.

Dopustite mi da Vama i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim vjernicima Katoličke Crkve zaželim čestit Božić i blagoslovljenu novu 2023. godinu!''
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene