Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epski trenutak

Plenković "spustio" Marasu i nasmijao čitavu Sabornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljanja takozvanog lex Agrokora saborskim zastupnicima, premijer Andrej Plenković je u verbalne okršaje sa zastupnicima oporbe koji su mu uputili replike.

Prvi je premijeru Andreju Plenkoviću tijekom sjednice Sabora replicirao SDP-ov Gordan Maras, poručivši da on neće preuzimati odgovornost za donošenje loših odluka u ime Republike Hrvatske te za iste optužio samog Plenkovića. Predloženi Zakon Maras je nazvao "Zakonom o Agrokoru" i "Zakonom o Todoriću". Maras je premijeru poručio da tim Zakonom želi prikriti kako je problem Agrokora nastao, eskalirao te da istim Zakonom Plenkovićeva Vlada želi prikriti interesnu povezanost s Agrokorom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

"Vaša Vlada je pupčanom vrpcom povezana s Agrokorom", poručio je Plenkoviću Maras.

Plenković Marasu nije ostao dužan te mu je odmah odgovorio da bolje od njega nije niti očekivao te da ovaj ima problem s razumijevanjem pročitanog zakona koji je, u konačnici kako je premijer rekao, bitan i za Marasovu plaću.

Ivan "Bijesni" Vrdoljak

Uslijedio je okršaj HNS-ovog Ivana Vrdoljaka s premijerom. Vrdoljak je u bijesu poručio da je on vladajuće na dijalog zvao još prije mjesec dana. "Vi mene pozivate danas!", rekao je uzrujani Vrdoljak i dodao da su dobavljači sad blokirani zbog pasivnosti države po pitanju Agrokora.

Plenković je Vrdoljaka "spustio" crticom iz proteklog tjedna. "Joj, kolega Vrdoljak, bili ste u petak na sastanku, nasmiješeni, ljubazni! Nudili ste mi supermena za povjerenika...", odgovorio je premijer.

I dalje uzrujani Vrdoljak mu je doviknuo: "Lažete da sam bio ljubazan!"

"Plenković ima pravo reći da je bio brz i odgovoran - pa kako bi bilo da nije bio brz i odgovoran, a ovaj nivo bahatosti i arogancije prema zastupnicima je neviđen. Netko je zamjerao Milanoviću za bahatost, a ovaj ga je preskočio za nekoliko kopalja", rekao je novinarima Vrdoljak u saborskim hodnicima i nakon razmjene s premijerom tijekom sjednice.

Tko nema pojma?

Uslijedila je replika Željka Jovanovića (SDP), koji je upotrijebio referencu Ukrajine i premijerov posjet toj zemlji pa je za odgovor od Plenkovića dobio da nema pojma o vanjskoj politici.

Uslijedile su dvije povrede poslovnika, uvrijeđenih zastupnika Jovanovića i Marasa, u kojima valja izdvojiti Marasovu, koji je zapravo samo htio premijeru poručiti da "nema pojma o ekonomiji, što je kudikamo opasnije". Situaciju je morao smirivati potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Narepliku SDP-ovog Siniše Hajdaša Dončića premijer je odgovorio krajnje neugodno, poručivši mu da nabavi prevoditelja. "Mislio sam da su Zagorci navek dobro razumjeli Hrvate jer se zakon koji se predlaže bavi tim problemima", poručio je Dončiću premijer Plenković.

Epski trenutak

Možda i najzanimljiviji trenutak dogodio se nakon izlaganja Silvana Hrelje (HSU), kad je Maras opet premijeru dobacio nešto iz klupe. Plenković nije bio raspoložen opet ulaziti u verbalne rasprave s Marasom pa mu je išao "niz dlaku", naravno, na ironičan način.

"Joj, Maras, daj. Poslije ćemo razgovarati na kavi. Mislim Facebook, Twitter, najjači si!", poručio mu je premijer i nasmijao kompletnu sabornicu.

"Poklopac" dobio i Pernar

Replicirao je i Ivan Pernar (Živi zid), rekavši premijeru da "prosipa puno velikih riječi". Plenković mu je odgovorio ironično. "Dobro, vidim da i vi imate sugestije na ime zakona. Možete podnijeti amandman", rekao je Plenković.

Premijerevu retoriku za portal DNEVNIK.hr komentirala je stručnjakinja za komunikaciju dr.sc. Gabrijela Kiiček. Ustvrdila je kako je premijer ponižavao i diskreditirao zastupnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene