Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret izborima

Plenković: ''Da sam ja u oporbi, bilo bi mi teško boriti se protiv ovakve vlasti"

Premijer Andrej Plenković
Premijer Andrej Plenković Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Premijer Andrej Plenković na Cvjetnom trgu je odgovarao na pitanja novinara.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na Cvjetnom trgu u Zagrebu podržao je Dan narcisa, a odgovorio je i na pitanja novinara vezano za provjeru sigurnosnog stanja oko novog glavnog državnog odvjetnika kojemu je propucan automobil.

Plenković je rekao kako je razgovarao s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom te ministrom Davorom Božinovićem te da će se sigurnosna provjera napraviti.

"Krajnje je zabrinjavajuće da na servisu njegovog vozila nađu dva metka. Jako je to loše i zabrinjavajuće, nazvao sam Turudića odmah, to nije benigna stvar. I bivši državni odvjetnik Cvitan je još i nakon mandata imao zaštitu", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Na pitanje o Janezu Janši koji je Domovinskom pokretu video porukom izrazio podršku na skupu u subotu, Plenković kaže kako to ne doživljava jako bitnim te da je Janša dio Europske pučke stranke. O prosvjedu oporbe održanom nekoliko ulica dalje Plenković je rekao da nema problem s prosvjedima.

"Mi smo u demokratskom društvu, s demokratskim normama, svatko može prosvjedovati, neka svatko zastupa što želi. Mi u izbore idemo temeljem naših rezultata, temeljem većih plaća, većih mirovina, uvođenja eura, Schengena, LNG terminala, Rafala, koridora 5c, druge cijevi tunela Učka. Da sam ja u oporbi, bilo bi mi teško boriti se protiv ovakve vlasti", rekao je.

Na opasku novinara da je ublažio retoriku posljednjih dana, rekao je da se on ne mijenja.

"Inače sam ja netko tko je vrlo uključiv i tolerantan, ne mijenjam se ništa, takav sam kakav jesam i ljudi to kuže", rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene