Premijer Andrej Plenković komentirao je kritike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koje je uputila njemu i Vladi tijekom govora na Danu poduzetnika u Westinu.

Galerija


"Bio sam fokusiran na ono što vlada, koja ima najveću odgovornost u smislu gospodarske politike, radi", rekao je Plenković.

Vezani članci Očekuju se nove mjere Stožera Najavljene nove mjere: Nema prodaje alkohola nakon ponoći, smanjuje se broj ljudi na javnim okupljanjima i svadbama? Zoran Milanović Milanović vratio Plenkoviću za "šmrkavca", priznao da polemika s premijerom gubi smisao i najavio njezin kraj: "Nadam se da je to moj zadnji zapis ove sitne knjige"

"Svi potezi koje smo napravili otišli su u dobrom smjeru, a to smo čuli i ovdje na panelu", dodao je.

Naglasio je da je Vlada spriječila totalnu gospodarsku katastrofu, pritom misleći na donošenje takozvanog lex Agrokora.

Novinare je zanimao njegov komentar na kritiku Predsjednice o tome da su prošle tri idealne godine za provođenje reformi.

"Moj mandat traje od 19. listopada 2017. godine. Ne znam kome je to rekla. Smatram da radimo dobro kao Vlada", odgovorio je Plenković.

Plenković je podsjetio kako je, dok je istaknuo svoju kandidaturu za šefa HDZ-a, rekao da želi osigurati političku sigurnost. "Ja to i osiguravam", poručio je.

O osobnim napadima Predsjednice i čitavoj baraži kritika Plenković ima posve drukčije viđenje.

"Nisam ja to tako vidio. Ako je netko cijepljen od populizma, onda sam to ja", rekao je.

"Dosta sam ja jak, mogu ja to", poručio je premijer Plenković.

Ponovio je da je njegova Vlada visoko kompetentna i da vodi zemlju u pravom smjeru "1000 posto".

Još jednom je novinare zanimalo ima li Predsjednica i dalje potporu HDZ-a na nadolazećim predsjedničkim izborima zbog učestalih kritika Vlade.

"Koliko puta moram isto ponavljati?, odvratio je premijer.