Obavijesti Video Pretražite Navigacija
udario i po milanoviću

Plenković komentirao Bernardićeve uvrede: "Teško možemo voditi dijalog s takvim čovjekom"

Andrej Plenković je rekao da s Davorom Bernardićem, nakon njegovih uvreda na račun Gordana Jandrokovića, teško mogu voditi dijalog.

Andrej Plenković, uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, komentirao je uvrede Davora Bernardića na račun Gordana Jandrokovića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" Zoran Milanović Aktualne teme Milanović: ''Plenković i ja nismo iz istog kvarta, on je bio više s mamom''

"Ne pamtim da se čelnik jedne političke stranke i to malo veće, spustio na tu razinu besprizornog diskursa. To mu ne priliči ni kao čovjeku ni političaru. Nakon toga teško možemo voditi dijalog s takvim čovjekom na čelu SDP-a i navodno liderom opozicije", rekao je Plenković.

Komentirao je još jednom i odlazak predsjednika Zorana Milanovića s komemoracije u Okučanima, što je nazvao kukavičlukom te posebno naglasio to što je Milanović otišao u vrijeme intoniranja hrvatske himne.

Ponovio je da je grb jedne od udruga HOS-a legaliziran u vrijeme Vlade Ivice Račana koja je tada imala većinu za donošenje zakona kakvih god želi. I Milanović je, u vrijeme svoje Vlade, imao takvu većinu da je mogao zabraniti što god želi, rekao je Plenković.

"A on je 2016. godine rekao: Fućka mi se za ZDS. Takva nekonzistentnost i kvazimoraliziranje nekoga tko je imao šansu, mene nimalo ne čudi. Njegova izjava u Jasenovcu, da ploču s imenima branitelja treba negdje baciti, je nedopustiva", rekao je Plenković, nabrajajući mjesta na kojima je on osudio ustaške zločine. "Imputirati meni ili ovoj Vladi i HDZ-u bilo kakve konotacije neće proći. Hrvatski birači će jasno vidjeti tko su oni koji dijele, koji su isključivi i protiv su pomirbe i oni koji hoće pomiriti generacijske traume hrvatskog naroda", rekao je Plenković. 

Premijer kaže da je vidio da se Milanović pravio nevješt još 2015. kad je na mimohodu u Zagrebu, povodom 20. obljetnice akcije Oluja, među zastavama bila i ona HOS-ova. "Nisam primijetio da se tada digao iz lože", rekao je Plenković.

Medved: "Njegovo je pravo ne dolaziti"

O datumu parlamentarnih izbora nije htio govoriti rekavši tek da će se oni održati kad to dopuste epidemiološke prilike.

Sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Tomom Medvedom nakon sjednice Predsjedništva razgovarao je Andrija Jarak

Medved je rekao kako nisu razgovarali o izborima niti o listama. Nije htio otkriti ni je li među opcijama za koaliciju Miroslav Škoro koji je najavio okupljanje desnog bloka. Medved je rekao da će o tome razgovarati kad dođe vrijeme. 

Neprihvatljivom smatra izjavu predsjednika Milanovića da treba baciti ploču iz Jaenovca s imenima HOS-ovih žrtava. 

"HDZ vrednuje sve žrtve koje su život položile za slobodu Hrvatske. Osuđujemo svaki oblik neodgovarajućeg odnosa prema braniteljima. I ovaj put se pokazuje da SDP potiče unutarnje sukobe, da u izostanku odgovarajućih programskih rješenja otvara ideološke sukobe. HDZ će i nadalje poštivati Domomovinski rat, pogotovo junake, bez obzira u kojoj postrojbi su bili", rekao je. 

Na pitanje je li vrijeme da se revidira zakon iz 2001., odnosno da se konačno stavi točka na i tog putanja, rekao je da Račanova Vlada to zakonski regulirala, a Milanovićeva nije mijenjala pa smatra neopravdanim otvaranje tog pitanja.

Zoran Milanović je decidirano rekao da ne misli dolaziti na komemoracije na kojima su znakovi HOS-a, no ipak je vrhovni zapovjednik vojske. Svi očekuju da se pojavio na proslavi Oluje u Kninu, Medved kaže da će oni i dalje na odgovarajući način obilježavati sve obljetnice

"Njegovo pravo je ne dolaziti, a naša obveza je odati počast svim žrtvama, poginulim herojima koji su život položili na oltar Domovine. Jednako tako biti uz naše preživjele branitelje, pronalaziti odgovarajuće oblike potpore te graditi suverenu RH na temeljima zajedništva, poštivanja i domoljublja", zaključio je Medved.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene