Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od milijun turista

Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba"

Aktualno Galerija Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Plaže prepune turista, ilustracija - 2 Plaže prepune turista, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plaže prepune turista, ilustracija - 1 Plaže prepune turista, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plaže prepune turista, ilustracija - 4 Plaže prepune turista, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Plaže prepune turista, ilustracija - 5 Galerija 1/7 >>
Na hrvatskoj obali Jadrana ljetuje, više od milijun turista. Najviše je Nijemaca, Austrijanaca i Slovenaca.

Nula briga, nula obaveza - samo uživancija. Čak i uz velike gužve na plaži - zvuk mora gotovo sve opušta. I tako je najlakše isključiti se iz svakodnevice.

"Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba", rekla je Ana, na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV, Viktorije Bednjanec gdje je mobitel odgovorila je: "Pa tu i tamo, ali rijetko nije toliko potrebno". 

Slično mišljenje ima i Claudija iz Poljske.

Pročitajte i ovo Porođaj u NP Paklenica Kakva priča FOTO Neobična akcija HGSS-a! Turistkinja rodila djevojčicu u NP Paklenica

"U torbi je, ne koristim ga ovdje. Samo provodim vrijeme s prijateljima uz ovo prekrasno more", poručila je Claudija. 

More nudi puno više od plivanja. Aktivnosti ima i u njemu, ali i u zraku i na zemlji.

"Svaki dan je neka aktivnost bila, brodica, malo rentanje, pa smo išli po otocima, nema mira", poručila je Ernesta iz BiH.

U Dubrovniku i tijekom dana i tijekom večeri, temperature zraka i mora bile su prave ljetne, more se u Dubrovniku dobro ugrijalo, čak 25 stupnjeva.

Inače, more je još toplije u Rovinju, tamo je izmjereno 26 stupnjeva, kao i u Splitu, dok je na Krku temperatura mora došla čak do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokret Posljednja generacija FOTO/VIDEO Vozači nasrnuli na aktiviste na autocesti, kamere zabilježile okršaj: "Gaze nas, odvlače s prometnice, udaraju i prisilno zadržavaju"

Osim što je toplo, more je diljem Hrvatske i čisto. Naime, Služba za zaštitu mora i priobalja Ministarstva gospodarstva izvijestila je da je kakvoća mora na 39 plaža u Dubrovniku - izvrsna. Isto je tako na 36 plaža u Rovinju i 18 plaža u Splitu.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene