Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni građani

Planiranje Adventa uzburkalo strasti na Visu: "Ljudima dajemo gratis štandove, alo, gratis"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička zajednica pozvala je građane Visa da osmisle aktivnosti za Advent, a ubrzo im je stigao odgovor u vidu ironičnih plakata kojima je oblijepljen grad.

Prije tjedan dana Turistička zajednica grada Visa objavila je javni poziv za organizaciju i provedbu Adventa na Visu. Isplanirali su da se sve održava na Trgu Klapavica.

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Kraj Adventa - 1 Čak 17 posto više dolazaka Odlične brojke iza zagrebačkog Adventa: "U metropolu je stiglo gotovo 126.000 turista"

"Organizatori će osigurati besplatno korištenje prigodno ukrašenih štandova i to u subotu 02. , 09., 16., i 23. prosinca.U slučaju većeg interesa moguće je i širenje programa na ostale dane. Zainteresirani se trebaju javiti u ured TZ grada Visa zaključno sa 30. studenoga 2017. godine, sa osmišljenim aktivnostima", stoji u pozivu koji su potpisali gradonačelnik Visa Ivo Radica i direktor TZ grada Visa Ivo Fiamengo.

A što građani misle o ovom pozivu, pokazali su putem plakata kućne izrade koje je nepoznati autor zalijepio po Visu.

"Zbog naše nesposobnosti molimo građane da se samostalno organiziraju povodom nadolazećih blagdana. Mi smo spremni vama donijeti kioske na Trg Klapavica, a vi se dalje organizirajte kako znate i umijete. Za prijave s idejama (jer nama nikako da neka ideja padne na pamet) molimo vas da se javite u prostorije TZ Vis. Ugodne i mirne blagdane žele vam gradska uprava i Turistička zajednica grada Visa", stoji na plakatu koji se širi i društvenim mrežama i koji je očito djelo građanina nezadovoljnog radom Turističke zajednice.

Direktora TZ-a plakati su nasmijali

Slobodna Dalmacija na Visu je razgovarala sa šefom Turističke zajednice.Ivo Fiamengo kaže da se radi o političkom obračunu, kao i da zna tko im je smjestio. Također, ne vidi ništa čudno u tome da su građanima ponudili beplatne štandove, a da oni zauzvrat osmisle adventski program.

Na tvrdnju da je to možda čudno jer su oni plaćeni da osmišljavaju programe, kaže da su željeli ispitati tržište.

"S obzirom da nam je ovo prva godina organiziranja Adventa, odlučili smo vidjeti što ljudi hoće, a ne vidim bolji način da to postignemo nego da nam oni sami kažu što bi i kako bi", odgovara i poručuje da je pamfletom, kako naziva plakat, počinjeno kazneno djelo jer je za potpis lažno iskorištena Turistička zajednica.

Kad je vidio plakate, kaže, samo se nasmijao.

"Ljudima dajemo gratis štandove, alo, gratis, i to koliko god hoće, koliko god im treba, recite mi gdje to ima, a neki nam se zbog toga rugaju, pa kako da se čovjek takvima ne nasmije", zaključuje.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene