Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne novosti u ponudi

Bandić demantirao tvrdnje o potplaćenim radnicima na Adventu: "Dobit će 52 kune po satu"

Predstavljen Advent u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)
Predstavljen Advent u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predstavljen Advent u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Predstavljen Advent u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predstavljen Advent u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Predstavljen Advent u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Zagreb i njegovi brojni posjetitelji s nestrpljenjem iščekuju novi Zagrebački Advent koji će trajati od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. Turistička zajednica Grada Zagreba otkrila je ovogodišnje novitete i iznenađenja.

Tijek predstavljanja pratite u nastavku:

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Kraj Adventa - 1 Čak 17 posto više dolazaka Odlične brojke iza zagrebačkog Adventa: "U metropolu je stiglo gotovo 126.000 turista"

11:35 Na pitanje kako komentira nedostatak radnika na Adventu jer su plaćeni samo 20 kuna po satu, Bandić je odgovorio:

"Ja nemam tu informaciju. Mi ne znamo što ćemo sa svima onima koji žele raditi. Radit će po tržišnoj utakmici za onoliko za koliko se dogovore. Mi smo u tržištu, a ne samoupravljanju. Ja imam informaciju da će biti plaćeni 50 kuna po satu", kazao je Bandić i potom se ispravio.

"Ne 50, već 52 kune", kazao je Bandić.

11:27 Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je kako svaka društvena zajednica počiva na pet stupova - ljudi, znanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i otvorenost i sigurnost

"Iako me bije glas da se ne dam krstim, ja uvijek poslušam starije. Učio sam od boljih od sebe. Ovo što smo napravili nije slučajno, tu su godine rada, truda, vizije i sinergije. Dignuli smo ljestvicu visoko. Biti bolji od europskih prijestolnica poput Rima, Beča i Pariza što je na granici znastvene fantastike", kazao je Bandić i dodao kako su i građani Zagreba vlasnici titule koju je osvojio Advent.

"Dva put je dva put", a treći put Bog pomaže. Zamislite da Dinamo pobijedi Real i Barcelonu dva puta", kazao je Bandić i dodao kako se ovog puta prednost ispred kvantitete dalo kvaliteti.

11:23 Kristijan Staničić, direktor HTZ-a  kazao je kao je zagrebački Advent postao jedno od vodećih turističkih događanja u zemlji.

"Ovo je uspješan projekt javno-privatnog partnerstva. Advent u Zagrebu je svake godine sve bogatiji i sve bolji i bolji. Vjerujem da će i u 2018. biti najbolji Advent u Europi, a možda i u svijetu", kazao je Staničić.

11:20 Najavljeno je i otvaranje svjetske izložbe: "Nikola Tesla, mind from the future", koja nakon Zagreba seli u New York. Direktorica TZ Zagreba kazala je i kako će se na kraju Adventa predstaviti novi turistički slogan

11:13 "I ove godine imamo Advent na platou Gradec koji je lani bio najfotografiraniji. Posjetitelji će od 2. prosinca moći razgledati i vilu Prekrižje gdje će se prostor urediti u skladu s tradicijskim božićnim običajima. Vila će biti otvorena u petak i subotu od 16 do 20 sati. Ove godine tema Adventa je Orient Express. Ispred katedrale će i ove godine biti postavljene žive jaslice. Fuliranje se iz Tomićeve seli na Strossmayerov trg radi prometne opterećenosti", kazala je Bienenfeld i dodala kao nas očekuje 300 kulturnih događanja.

11:09 "Ove godine Advent počinje 2. prosinca paljenjem svijećica, nakon čega slijedi otvaranje ledenog trga u 18.00 sati te paljenjem lampica na Zrinjevcu. Ove godine imnat ćemo veliki bal Crvenog križa u hotelu Westin gdje će nastupati Zagrebačka filharmonija. 30. studenog počinje zagrijavanje tako da će 02. prosinca sve biti u punoj spremi. 03. prosinca otvaramo program na Gornji grad eventom u tunelu", kazala je Bienenfeld i dodala kako je smanje broj lokacija na kojima se održava Advent.

11:05 Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba kazala je kako će titulu najboljeg Adventa pokušati obraniti i treću godinu zaredom.

"Svake godine sudjeluje barem 2.500 učesnika, a ove godine očekujemo još već ras posjetitelja, kazala je Bienenfeld.

Božićna čarolija na ulicama metropole

"Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka. Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu". Ovako Turistička zajednica grada mami na adventska događanja o kojima ćemo više saznati u ponedjeljak.

No, svi oni koji su proteklih godina božićnu čaroliju tražili na ulicama hrvatske metropole, znaju da ih čeka Ledeni park, Fuliranje, Advent u tunelu, Advent na Strossu, Gornjem gradu i naravno Zrinjevcu, u aleji platna gdje je sve i počelo. I ove godine slušat će se koncerti s božićnih balkona i festival božićnih pjesama.

Već petu godinu zaredom, Zagreb se pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem, a očekivanja od najveselijeg gradskog događanja su velika s obzirom da je zagrebački Advent i prošle i pretprošle godine proglašen najboljim u Europi na portalu European Best Destinations.

Svaka nova titula privlači tisuće novih posjetitelja koji traže zabavu pa je Zagreb tako pomoću božićnih događanja "podebljao" turističke brojke, ali i zaradu. Naime, lani je u nešto više od mjesec dana koliko je trajao Advent ostvareno 120.000 dolazaka i 230.000 noćenja, što je rast od 22 odnosno 20 posto.

Hrvatska metropola kao božićna destinacija najprivlačnija je bila za turiste iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije, Austrije, Koreje, Srbije, Njemačke, SAD-a, dok je najviše noćenja je bilo iz Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Njemačke, Argentine, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Koreje.

Zahvaljujući Adventu Zagreb je lani u nešto više od mjesec dana zaradio oko 400 milijuna kuna. Naime, po istraživanju TZ Grada i Instituta za turizam, odnosno provedenoj anketi, od 1. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. ukupna potrošnja generirana Adventom u Zagrebu iznosila je između 390 i 438 milijuna kuna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene