Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon sjednice Gradskog poglavarstva, nije želio komentirati novinarski upit pogoduje li grad Zagreb jučer uhićenu Nikici Jelaviću, čija građevna tvrtka gradi stanove u stambeno-poslovnoj zoni u Laništu kod buduće dvorane "Arene".


"To je pitanje ispod razine ovoga Gradskog poglavarstva i gradonačelnika", rekao je Bandić, dodavši: "Neka institucije pravne države rade svoj posao."

Vezani članci Ruši se zgrada bivše tvornice Kamensko: Na tome mjestu niknut će luksuzni stanovi - 7 Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi Slika nije dostupna Grad Zagreb i Crkva gradit će socijalne stanove

Na upit hoće li zatvoriti lokale i restorane koji Zagrebu duguju oko deset milijuna kuna, gradonačelnik je kazao da će svatko tko duguje gradu dobiti primjeren račun da plati dugove, bez obzira na to kako se zove. "Mi ne zatvaramo lokale, mi samo potražujemo svoje i ustrajat ćemo u tome", dodao je.

"Demokracija je", odgovorio je Bandić upitan kako komentira Otvoreno pismo javnih osoba iz Zagreba vodstvu SDP-a, u kojem od predsjednika stranke Zorana Milanovića traže da se obračuna s njim.

Upitan je li za njega pozdrav "Za dom spremni" operni uradak ili ustaški pozdrav, gradonačelnik je kazao da su Gradsko poglavarstvo i on osobno osudili sve događaje na Thompsonovu koncertu u Zagrebu, koji su suprotni hrvatskim pozitivnim propisima i zakonima.

"Milan Bandić i ovo Poglavarstvo poštuje znakovlje pobjedničke Hrvatske vojske, zastavu i grb Republike Hrvatske, a sve drugo ne samo da s gnušanjem odbacujemo, nego i osuđujemo", kazao je Bandić.

Na upit osjeća li se osobno sigurno u Zagrebu, Bandić je odgovorio da sigurnost nema alternativu.