Požar u Svetoj Klari (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Požar u Svetoj Klari (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Nakon što je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Svetoj Klari buknuo požar u obiteljskoj kući, a jedna je osoba prevezena u bolnicu zbog udisanja dima, otkriven je i uzrok požara – namjerni palež!


U srijedu 24. 4. oko 18.:40 u Novom Zagrebu nepoznati je počinitelj došao do obiteljske kuće u vlasništvu 59-godišnjaka, otvorio zaključana kućna vrata i ušao u jednu od prostorija te namjerno izazvao požar. Nakon što je podmetnuo vatru, počinitelj se udaljio iz kuće.

Vezani članci Dio novca zaplijenjenog na Dimensions festivalu (Duško Marušić/PIXSELL) Istarskoj policiji netko je ukrao novac kojeg su zaplijenili na festivalu elektroničke glazbe Zoran Milanović u Rijeci (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL) Milanovića zaustavila policija, mislili da šverca ljude: "To su čari kampanje, pun auto i odmah si sumnjiv"

Za to vrijeme u kući je bila 81-godišnja majka vlasnika koja je uspjela na vrijeme pobjeći iz kuće. Požar su ugasili vatrogasci, a nesretnoj ženi je pružena liječnička pomoć u Klinici za plućne bolesti „Jordanovac.“

Policija je došla do saznanja o mogućem počinitelju, kojeg su doveli u službene prostorije i započeto je kriminalističko istraživanje.