Požar u Svetoj Klari (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Požar u Svetoj Klari (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon što je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Svetoj Klari buknuo požar u obiteljskoj kući, a jedna je osoba prevezena u bolnicu zbog udisanja dima, otkriven je i uzrok požara – namjerni palež!


U srijedu 24. 4. oko 18.:40 u Novom Zagrebu nepoznati je počinitelj došao do obiteljske kuće u vlasništvu 59-godišnjaka, otvorio zaključana kućna vrata i ušao u jednu od prostorija te namjerno izazvao požar. Nakon što je podmetnuo vatru, počinitelj se udaljio iz kuće.

Vezani članci Stjepan Sučić Državni tajnik kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću i razbio vrata u postaji. Glasnogovornik Vlade: "Ako je to istina, takvo ponašanje je potpuno neprimjereno" Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Ništa od popuštanja mjera u Sloveniji: "Stanje je daleko od zadovoljavajućeg, nije se znatno smanjio broj oboljelih"

Za to vrijeme u kući je bila 81-godišnja majka vlasnika koja je uspjela na vrijeme pobjeći iz kuće. Požar su ugasili vatrogasci, a nesretnoj ženi je pružena liječnička pomoć u Klinici za plućne bolesti „Jordanovac.“

Policija je došla do saznanja o mogućem počinitelju, kojeg su doveli u službene prostorije i započeto je kriminalističko istraživanje.