Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za srpski Blic

Petrov naveo što zamjera Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta za Blic je progovorio o odnosima sa Srbijom, ćirilici u Vukovaru, mandataru Tihomiru Oreškoviću...

Čelnik Mosta Božo Petrov u intervjuu za beogradski Blic rekao je da Most pretendira na nekoliko ministarstava. Očekuju, rekao je, oko trećinu ministarstava.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

'Inzistirat ćemo na Ministarstvu unutarnjih poslova, a prioritet nam je i Ministarstvo gospodarstva te sve agencije i tvrtke koje su pod njegovom nadležnošću', rekao je.

Govoreći o odnosu Hrvatske i Srbije, rekao je da među dvjema zemljama postoje nesuglasice koje treba rješavati.

'U dosadašnjim odnosima Srbije i Hrvatske bilo je dosta neprimjerenih tonova i nepotrebnog dizanja tenzija, to ćemo svakako nastojati spriječiti. Uvijek ćemo raditi na održavanju dobrih odnosa sa susjedima, uključujući i Srbiju', rekao je Božo Petrov koji je dodao i da će učiniti sve da Hrvatska Srbiji na putu prema EU da punu podršku.

Zamoljen da ocijeni rad srpskog premijera Aleksandra Vučića, Petrov je rekao da će ga najbolje ocijeniti građani na novim izborima, što je, kaže, puno bitnije od njegove procjene.

Dotaknuo se i mandatara Tihomira Oreškovića za kojeg je rekao da se odrekao odlično plaćenog posla kako bi obavljao dužnost koja donosi puno manja primanja.

'Vjerujemo da ga pokreće iskrena želja za boljitkom njegove domovine. Pred njima su brojni izazovi, a prvi je odabir vrhunskog tima za provođenje prijeko potrebnih reformi', poručio je Petrov i nakon toga naveo što zamjera Zoranu Milanoviću.  Bio je, kaže, neiskren za pregovaračkim stolom.

'Nažalost, Zoran Milanović je u pregovore s nama ušao s figom u džepu. Sve vrijeme je pokušavao razjediniti Most i na nepošten način pridobiti neke od naših zastupnika. Njegove optužbe na račun Mosta potpuno su neosnovane i neprimjerene', kaže Petrov.

Problem ćirilice u Vukovaru Petrov smatra vrlo kompleksnim. Mišljenja je da se radi o nečemu što se nikako ne smije rješavati preko noći.

'Smatramo da se moraju poštovati stavovi svih aktera. Predano ćemo raditi na poboljšanju statusa svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj', zaključio je Petrov u razgovoru za Blic. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene