Potpredsjednik Sabora Božo Petrov gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao slučaj ministrice Gabrijele Žalac koja je bez otvorenog postupka javne nabave dodijelila posao vrijedan gotovo 10 milijuna kuna dvjema tvrtkama svojeg poznanika, Mladena Šimunića.


Ovo je megaafera. Ministrica je odlučila direktnom pogodbom bez natječaja svom poznaniku dodijeliti 10 milijuna kuna. Državna komisija definirala je da je ona u prekršaju. U svim normalnim državama, taj ministar bi sam dao otkaz. Ako već on na nalazi razloga, to bi trebao učiniti premijer“, kazao je Petrov.

Vezani članci Desnica protiv eura - 2 Desnica protiv uvođenja eura. Kažu da Hrvatska nije spremna za promjenu valute i da je to posljednja obrana suverenosti Predsjednica Grabar-Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Iz rodnog mjesta Predsjednice stižu reakcije: "Za ovo što je danas, trebalo je biti snalažljiv i dobro odgojen"

Komentirao je i najavljene oporbene inicijative za opozivom Vlade i ministrice Nade Murganić.

„Mislim da je ovakav potez oporbe malo ishitren, ali dok god su stupovi vlade Šeksa i Plenkovića zastupnici poput Tomislava Sauche, ne bih rekao je da je Vlada stabilna“, kazao je Petrov i dodao kako ovakva Vlada ne bi trebala postojati.

"Ako je itko uživao političku zaštitu onda je to Ivica Todorić"

Osvrnuo se na jučerašnje uhićenje i puštanje Ivica Todorića na slobodu u Londonu.

„Upozoravali smo da se Todorić treba pojaviti pred institucijama. Ako itko može odgovoriti na pitanja o klijentelizmu, onda to može on. Ako je itko uživao političku zaštitu onda je to Ivica Todorić. To što sam ja podignuo kaznenu prijavu i što su mi govorili da sam lud, dovoljno govori o političkoj zaštiti koju je uživao“, kazao je Petrov.

Predsjednik Mosta ističe kako vjeruje u objektivnost i nepristranost britanskog suda.

Kazao je i kako je Predsjednica danas ispravno postupila kad je kritizirala Vladu.

O predsjedničkim izborima: "Nisam zainteresiran, ali Most će definirati"

„Vjerujem da je Predsjednica u predkampanji, ali pravilno je upozorila na određene stvari. Ova Vlada je miks mogućih kompromisa ne bi li netko izvukao određenu korist. Plenković gleda kako zadržati fiktivnu stabilnost da održi Vladu“, kazao je Petrov.

Potvrdio je kako će Most imati svog kandidata na predsjedničkim izborima, no trenutno ne može reći tko će to biti.

„Ja nisam zainteresiran, ali Most će definirati“, kazao je Petrov.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr