Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo još jedno proljeće

Petrinjci nisu zadovoljni, jer obnova ide jako sporo: ''Mislim da ćemo dočekati još najmanje 20 proljeća''

Aktualno Galerija Teo Presečan - 2 Teo Presečan - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Presečan Tomislav Presečan Foto: DNEVNIK.hr Matea Čorić Matea Čorić Foto: DNEVNIK.hr Petrinjci upozoravaju na sporu obnovu - 2 Petrinjci upozoravaju na sporu obnovu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petrinjci upozoravaju na sporu obnovu - 1 Galerija 1/5 >>
Većina nekretnina na Banovini nije obnovljena. Građanska inicijativa "Petrinjsko proljeće" upozorila je Vladu na sporu i neučinkovitu obnovu. Iako Vlada i Stožer tvrde da obnova ide prema planu, građani nisu zadovoljni.

Petrinjci ne misle da će skupa s proljećem, procvjetati i obnova u njihovu gradu. Upozoravaju da sve jako sporo ide.

"Mislim da ćemo dočekati jedno 20 - 30 proljeća, a možda i više", razočarano poručuje Marta Šišnjić.

Za Dnevnik Nov TV se u nedjelju iz Petrinje javila reporterka Matea Ćorić. O turističkim avionima koji čitavu Baniju mogu preletjeti za pola sata, a lete na visini od 300 metara, razgovarala je s Tomislavom Presečanom, pokretačem ideje.

"Prvi avion je došao prije nepunih godinu dana iz Italije, da bi letjeli iznad Petrinje, vidjeli tu prekrasnu ljepotu, družili se s ljudima koji dolaze i pokazali im nešto novo. Dolazi dosta stranaca, imamo i domaćih i stranih pilota", rekao je Presečan te dodao kako dosta zainteresiranih iz tog dijela Hrvatske dolazi na aerodrom.

Iz zraka se, kako je kazao Presečan, vide strojevi i obnova Petrinje. Tomislav se ranije bavio stočarstvom, sada radi i u ugostiteljstvu. Uspjeli su, kako kaže, napraviti dobar projekt, zapošljava dosta ljudi i poziva sve ljude da dođu vidjeti Baniju, kako bi svi skupa nešto napravili.

Pročitajte i ovo Danijela Žugaj, vlasnica obrta Poduzetnici su ogorčeni Skandal u Petrinji: Prošli na natječaju pa stigao hladan tuš - "Jesmo li mi Petrinjci zaslužili ovakvo nešto poslije rata, potresa, svega i svačega?"

Pročitajte i ovo Potres - 4 OTVOREN NATJEČAJ Utrka s vremenom za europski novac: "Jako smo dobro naučili što znači 'fali ti još jedan papir', ishodili smo sve i riješili"

Teo Presečan, koji vozi turistički avion, kaže da se vizura Petrinje dosta promijenila nakon potresa, no vjeruje da ipak sve ide nabolje. ''Vidi se napredak.''

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene