Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od katarskog emira poklon su dobili i premijer Andrej Plenković te predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Galerija


Povjerenstvo za odlučivanja o sukobu interesa otvorilo je predmet vezan uz objavu saborskog zastupnika Ivana Pernara. Pernar je na Facebook profilu objavio fotografiju skupocjenog sata za koji tvrdi da je poklon katarskog emira koji je prošli tjedan posjetio Hrvatsku.

Vezani članci Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Prije bi ga nosili policajci, sad ga iznosi saborska straža: Ivan Pernar karijeru je izgradio na deložacijama Ivan Pernar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Nada se da će mu ga vratiti: Pernar ostavio sat koji mu je poklonio katarski emir u Saboru

Nakon prikupljanja potrebnih podataka, donijet će odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv Pernara.

 

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od katarskog emira poklon je dobio i premijer Andrej Plenković. Radi se o skulpturi koja će se evidentirati u Vladinom arhivu i ostati u Banskim dvorima.

Skulpturu, koja prikazuje pticu, dobila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, odgovorili su nam iz njezina Ureda.

Evo kako poklon Pernaru komentira predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić."Pa nije on primio, on je samo otvorio kuvertu, i sad pita nadležne institucije, a to je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, što po zakonu smije s time raditi. Ako se ne varam, ako je vrijednost više od 500 kuna, automatski bi išao Republici Hrvatskoj", rekao je Sinčić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr