Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U crkvi Svete Marije na zagrebačkom Kaptolu, svetu je misu predvodio velečasni Ivan Čuček, koji je prije nepune tri godine osuđen zbog 16 kaznenih djela bludnih radnji nad desetogodišnjim djevojčicama.


Iako je velečasni Čuček odslužio uvjetnu kaznu, te je njegov slučaj za mjerodavni sud zaključen, nekolicina vjernika ostala je šokirana ugledavši ga za oltarom. 

Vezani članci Provjereno: Pedofili - 2 Za pedofilom u BiH tjeralica izdana prije godinu dana, a ekipa Provjerenog pronašla ga je za 48 sati: Živi u Zagrebu, ali hrvatskoj su policiji ruke vezane Čovjek za kojim je u BiH izdana tjeralica zbog zlostavljanja djece – slobodno živi u Zagrebu - 4 Pedofil iz BiH slobodno živi u Zagrebu, majka djevojčice otkriva za Provjereno: "Vrat joj je bio crven, brada joj se tresla i kazala je da mi nešto mora reć…"

Službeni Kaptol izrazio je žaljenje ako je netko od vjernika ostao uznemiren, ali naglašavaju kako im nitko od vjernika nije uputio primjedbu zbog povremenih misa velečasnog Čučeka.

Velečasni Čuček bi tijekom godine kad god bi bilo potrebno zamijenio župnika Josipa Vnučeca te bi obavljao sve njegove svećeničke dužnosti, u koju spada i priprava djece osnovnoškolskog uzrasta za primanje sakramenta potvrde te ispovijed.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju