Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučni detalji

Pedofilu 18 godina zatvora zbog seksualnog iskorištavanja djeteta: Dječaku plaćao novcem ili cigaretama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pedofil (72) prvi je puta osuđen prije 23 godine zbog seksualnog iskorištavanja djeteta. Posljednja presuda izrečena mu je u ponedjeljak, dobio je 18 godina zatvora.

72-godišnji muškarac u ponedjeljak je osuđen zbog seksualnog iskorištavanja djeteta tijekom više mjeseci u 2019. godini. Vijeće Županijskog suda u Zagrebu izreklo mu je nepravomoćnu presudu, 18 godina zatvora zbog pet pet kaznenih djela spolnog iskorištavanja.

Na suđenju su otkriveni mučni detalji prema kojima je muškarac u svoj stan dovodio 13-godišnjeg dječaka, ujedno i štićenika dječjeg doma. Iako je u potpunosti bio svjestan da je riječ o djetetu koje nema odgovarajuću roditeljsku skrb ni zaštitu, od njega je tražio da ga na različite načine seksualno zadovoljava.

Za svoje zahtjeve mu je i plaćao, dao bi mu 50-ak kuna ili cigarete, piše N1. Utvrđeno je i da je u rujnu 2020. godine na svoj mobitel preuzimao dječju pornografiju. Policija je pronašla sedam fotografija dječaka u eksplicitnim seksualnim pozama.

Pročitajte i ovo Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Rast inflacije Butković nakon sjednice Vlade: "Tu je vjerojatno bilo neopravdanog dizanja cijena. Kod donošenja novog paketa mjera vodit ćemo o tome računa"

Nije mu prvi put

72-godišnjak je na sudu tvrdio da nije kriv, ali sudsko vijeće mu niej povjerovalo. Riječ je o muškarcu koji je dobro poznat policiji upravo zbog seksualnog iskorištavanja djece. 2000. godine je u Njemačkoj osuđen na tri godine i tri mjeseca zbog silovanja maloljetnika.

Sedam godina kasnije osuđen je na osam mjeseci zatvora na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog bludnih radnji, a 2008. godine je na Županijskom sudu u Zagrebu dobio pet godina zatvora zbog silovanja maloljetnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prometna nesreća Vozi se otežano na autocesti prema Zagrebu: Sudarila se tri automobila

2014. godine osuđen je na godinu dana zatvora zbog nametljivog ponašanja, a prije ove optužbe - jedna mu je izrečena na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Dobio je 14 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje djece i trenutačno izdržava tu kaznu.

Kako piše N1, i ranije je spolno zlostavljao štićenike doma za nezbrinutu djecu i plaćao im za seksualne odnose iako je znao da su ta djeca posebno ranjiva zbog dobi i životne situacije.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene