Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupi vjesnici

Pažnja! Za branje visibaba kazne i do 200 tisuća kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon zakona o suzbijanju rada na crno, prema kojem vam ni rođaci ne mogu pomoći u berbi grožđa, ako ne stanuju 500 metara do vas, još je jedan zakon unio nemir.

Zakon o zaštiti prirode zabranjuje prodaju visibaba na tržnicama, ako za to nemate dozvolu Ministarstva kulture. Inspektori su već u akciji, a kazne su i do 200 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

Šume još nisu prolistale,ali vjesnici proljeća polako izviru. Visibabe i ljubičice, svakog proljeća zašarene šume i livade. Ali i štandove na tržnicama. Anica Katić prodaje vlastito cvijeće na tržnici. U vlastitom vrtu uzgaja visibabe, ali od sada za to treba dozvolu Ministarstva kulture.

>> Susjed ne dalji od 500 metara zlata vrijedi

Naime, vjesnici proljeća su zaštićene vrste i ako uberete jednu visibabu za vlastitu vazu neće biti problema, no uberete li ju i prodate bez dopuštenja Ministarstva kulture, platit ćete paprenu kaznu. Prodaja zaštićenoga cvijeća kažnjava se od sedam, za fizičku, do čak 200 tisuća kuna, za pravnu osobu.  Za branje cvijeća u nacionalnim parkovima, kazne su još veće.
Uz mirovinu od 1500 kuna, Anica će kućni proračun morati popuniti na neki drugi način. No, zakon nije propisao koji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene