Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varga je Kostopeča tužio za klevetu nakon što ga je član HDZ-ova Odbora za zdravstvo nazvao 'bleferom bez pokrića'.


Član HDZ-ova Odbora za zdravstvo Pavo Kostopeč prozvao je u ponedjeljak ministra zdravlja Sinišu Vargu jer ga je tužio za klevetu nakon što je Vargu nazvao "bleferom bez pokrića", no iz Ministarstva zdravlja izvijestili su kako je Kostopeč bespotrebno sazvao konferenciju za novinare budući da je tužba koju spominje povučena prošlog tjedna.

Vezani članci Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Filipović o tužbi Škare Ožbolt: "Pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila" Slika nije dostupna Ostvarila najavljeno: Dalić podnijela privatnu tužbu za klevetu protiv Todorića

Kada su novinari Kostopeču prenijeli informaciju o povlačenju tužbe on se nasmijao i zapljeskao.

Kostopeč je izjavio kako je obavijest o sudskoj tužbi dobio prije nekoliko dana iz zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, a povod za Varginu tužbu bilo je njegovo izlaganje na Zdravstvenoj konferenciji koju je HDZ organizirao u srpnju. Ističe kako je tada, među ostalim, zaključio kako je Varga, nakon višemjesečnih najava, odustao od donošenja novih zdravstvenih zakona i zdravstvene reforme, što je obmanjivanje i blefiranje hrvatske javnosti.

"Tri mjeseca nakon toga imamo ministra koji je odustao od svega, koji se vrijeđa, koji tužaka političke suparnike, hoće ih procesuirati i traži nadoknadu sudskih troškova", kazao je Kostopeč dodavši kako je svojim izlaganjem na skupu reagirao na politički program političkog suparnika.

Varga predstavio e-karton: 'Nema straha, sustav je siguran'

"Ministar je obećao građanima nove zakone i zdravstvenu reformu, a što je napravio? Ništa. On mora odgovarati jer je obmanjivao javnost", ustvrdio je Kostopeč.

U reakciji na Kostopečov istup Varga je poručio da ponašanje HDZ-ovih političara i vrijeđanje na osobnoj razini smatra neprimjerenim, no hrvatskim pacijentima zasigurno su daleko važnije teme vezane uz zdravstvene usluge i njihova prava.

"Kao ministar zdravlja odgovoran sam za provedbu reforme za unapređenje sustava i kvalitete zdravstvene usluge, pa vjerujem kako je građanima jasno da se ovakvim istupima nastoji skrenuti pozornost s bitnih pitanja. O konkretnim rezultatima i mjerama koje se poduzimaju da bi pacijentima, kao i zdravstvenim djelatnicima bilo bolje, uvijek možemo razgovarati, no bojim se da HDZ-u upravo to nije u interesu", rekao je Varga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook