Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno emocija

Paul Nicolier, brat francuskoga dragovoljca ubijenog na Ovčari: "Majci i meni Penavin je plakat lijep, ali..."

Kolona sjećanja
Kolona sjećanja Foto: Vlado Kos/Cropix
Paul Nicolier, brat Jean-Michela Nicoliera, francuskoga dragovoljca ubijenog na Ovčari, izjavio je u subotu kako je dolazak u Vukovar uvijek ispunjen emocijama i da je uvijek zadovoljstvo sresti se s ljudima u Vukovaru.

Brat Jean-Michela Nicoliera, Paul Nicolier, rekao je kako dolazak u Vukovar uvijek ispunjen emocijama.

"Uvijek je zadovoljstvo susresti se s ljudima u Vukovaru", rekao je Nicolier dodavši da njegova majka zbog bolesti nije mogla doći.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 32. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu ove se godine obilježava pod geslom "Vukovar, moj izbor i u dobru i u zlu", uzetog iz riječi vukovarskog dragovoljca, pripadnika HOS-a Jean-Michela Nicoliera, ubijenog na Ovčari 20. studenoga 1991. godine.

  Pročitajte i ovo Kamp Jabalia iz minute u minutu FOTO Pobjegli iz domova, ali ni u izbjeglištvu nisu sigurni: "Napredovanje izraelske vojske prema jugu Gaze moglo bi biti smrtonosnije"

Njegov se lik nalazi i na plakatu ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja, a predstavljanje plakata podignulo je tenzije u političkoj javnosti zbog toga što je na njemu u geslu istaknuto slovo U.

"Što se tiče plakata, majci i meni je lijep, ali majka se nije slagala s načinom na koji ga je upotrijebio gradonačelnik Ivan Penava", rekao je Paul Nicolier.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene