Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan sjećanja

Oglasio se Plenković, stavio sliku drugog plakata: "Hrabrost branitelja obvezuje da štitimo dignitet Domovinskog rata"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Darko Tomas/Cropix
Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kako hrabrost hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali živote za slobodu Hrvatske obvezuje da štitimo dignitet Domovinskog rata i radimo za boljitak Hrvatske.

"Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odajemo počast hrvatskim braniteljima i svima koji su dali živote za slobodu Hrvatske. Njihova hrabrost obvezuje nas da štitimo dignitet Domovinskog rata i radimo za boljitak Hrvatske", objavio je Andrej Plenković na društvenoj mreži X.

 

 

Pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u Vukovaru se u subotu obilježava 32. godišnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu tijekom kojega je u tom istočnoslavonskom gradu ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 ih se još vodi nestalima.

Pročitajte i ovo Dan sjećanja - 1 iz minute u minutu FOTO Gradom herojem prošlo 150.000 ljudi, zvona crkava diljem Hrvatske zvonila za žrtvu Vukovara

Pročitajte i ovo Ilustracija zbog vjetra DHMZ upalio crveni meteoalarm: "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje"

U spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je nakon tromjesečne opsade pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi slomljena obrana Vukovara, gradskim ulicama u Koloni sjećanja proći će tisuće domoljuba iz svih dijelova Hrvatske.

Počast poginulima će se odati i polaganjem ruža i vijenaca, a bit će održana i misa.

Obilježavanju će, među ostalima, nazočiti i predsjednici Republike, Vlade i Sabora - Zoran Milanović, Andrej Plenković i Gordan Jandroković, ministri te izaslanstva političkih stranaka i dr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene