Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman na suradnju s manjinama

PLENKOVIĆ JASAN 'Velike koalicije neće biti. Država nije toliko ugrožena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na druženju s građanima u Donjoj Bistri, a nakon popijene kave uputio se prema Zaprešiću.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na druženju s građanima u Donjoj Bistri, a nakon popijene kave uputio se prema Zaprešiću gdje je u društvu građana obišao tržnicu. Pritom je pohvalio situaciju u Zaprešiću, istaknuvši kako je osobito zadovoljan brojem mladih u gradu, radom Veleučilišta ali i stopom nezaposlenosti koja u Zaprešiću iznosi tek 4%.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Uzvratio Bandiću

Komentirao je i najave kandidata Milana Bandića koji je najavio da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine 31. kolovoza predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice.

'HDZ bi plaću, odnosno status odgajateljice ili odgajatelja dao onim roditeljima koji imaju 4 ili više djece, a drugi neka sami procjene je li realno da se taj status daje onima koji imaju troje djece', kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na komentare i optužbe na račun HDZ-ovog nositelja liste u X. izbornoj jedinici, Damira Krstičevića te rekao kako odbacuje sve vrste napada na generala Krstičevića.

'On ima moju punu potpuru i uvjeren sam da će pobijediti u X. izbornoj jedinici', kazao je Plenković.

Nakon obilaska Zaprešića, predsjednik HDZ-a uputio se prema Velikoj Gorici gdje je sudjelovao na predstavljanju programa HDZ-a i kandidata za VI. izbornu jedinicu.

'Velike koalicije neće biti. Država nije ugrožena da bi joj trebala takva koalicija. Ne osjećam odgovornost za prošle probleme s Mostom. S njima smo spremni na suradnju kao i s jos nekim drugim strankama', poručio je Plenković iz Velike Gorice.

Osvrnuo se i na najavu Vojislava Šešelja posjeta Republici Hrvatskoj.

'Njegove provokacije su nebitne, bitno je da je Serge Brammertz podnio žalbu na presudu. Očekujem drugostupanjsku Hašku presudu utemeljenu na činjenicama', kazao je Plenković.

Osudio je i vrijeđanje saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja koji je putem društvenih mređa uputio neprimjerene riječi zastupniku Kajtaziju. Ispričao se u ime Culeja.

'HDZ je za suradnju sa svim manjima i poštuje sve manjine', rekao je Plenković.

Potom se uputio na sastanak s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene