Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvanuo u Zagrebu

IDS: Plakatom 'Istra dolazi po svoje' poručujemo da odlučno tražimo decentralizaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porukom "Istra dolazi po svoje" na velikom plakatu, koji je u ponedjeljak osvanuo na ulazu u Zagreb, IDS želi, kako je priopćio, jasno dati do znanja da su odlučni izboriti se za decentralizaciju Hrvatske i da Istra dobije što joj pripada.

"Bez decentralizacije nema gospodarskog prosperiteta Hrvatske i to se odnosi na sve regije jednako. Došli smo državi reći da nas ne može niti ignorirati, niti zaobići, i da ćemo se sasvim sigurno izboriti za svoje. Sigurni smo da će nas ostale regije slijediti", ističe IDS.

Pročitajte i ovo Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina" Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji"

Plakat u Zagrebu IDS-a, koji je u koaliciji s PGS-om i Listom za Rijeku istaknuo svoju listu za parlamentarne izbore samo u 8. izbornoj jedinici (Istarska i zapadni dio Primorsko-goranske županije) svojevrstan je presedan u hrvatskim izbornim kampanjama, kaže se u priopćenju.

PRIPREMITE SE NA VRIJEME Evo kako pravilno glasovati na izborima

"Odlučili smo se na ovakav potez jer je svima jasno da se odluke za cijelu zemlju, od Dubrovnika do Vukovara, donose u Zagrebu. Na ovaj simboličan način poručili smo da se pravila igre moraju mijenjati jer državna birokracija nema pravo kočiti razvoj lokalnih sredina. Decentralizacija je model koji imaju sve razvijene europske zemlje i nitko nema pravo Hrvatskoj uskratiti budućnost moderne i prosperitetne zemlje", poručuje ta stranka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene